Psykisk ohälsa ökar både bland barn och vuxna och det måste tas på allvar.
Psykisk ohälsa ökar både bland barn och vuxna och det måste tas på allvar. Bild: Annika Karlbom

Lider du av psykisk ohälsa, du är inte ensam

Det är så otroligt viktigt att vi med psykisk ohälsa får den hjälp vi behöver från vården, men vi får inte glömma av att fundera på varför vi lider av psykisk ohälsa.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kanske har vi jobb som vi inte trivs med, ett förhållande som vi inte mår bra av eller människor i vår omgivning som inte får oss att må bra.

Vi måste börja se oss själva i spegeln och ta bort sånt i våra liv som gör att vi mår dåligt. Vi kan kräva hjälp av sjukvården, men vi måste samtidigt göra det vi själva kan för att bli bättre, annars spelar det ingen roll hur mycket hjälp vi får. Vi kan få hjälp, men vi måste göra jobbet själva.

Psykisk ohälsa ökar både bland barn och vuxna och det måste tas på allvar. Vi måste börja prata med våra barn och vi måste lyssna på våra barn. Vi måste tala om att psykisk ohälsa är inget att skämmas för, utan det kan drabba vem som helst.

Får jag önska så hade jag velat starta en grupp för oss, för att träffas och kunna prata, diskutera och byta erfarenheter. Att få sitta tillsammans med andra som också mår dåligt av olika anledningar. Kanske finns det fler som skulle vilja medverka i sån grupp, att bara få vara någonstans där man förstår varandra utan att bli nedtryckt för vårt mående.

Jag är glad att jag får skriva om detta som berör mig, kanske kan jag hjälpa någon därute att ta hjälp eller få sig en tankeställare om att det finns fler som drabbas av psykisk ohälsa.

Hur jobbigt det än känns så är du inte ensam, vi är många här ute som kämpar av olika anledningar och som känner precis likadant. Men vänta inte, utan ta hjälp från vården, dina vänner eller din familj.

Lyssna på din kropp och glöm inte, du är inte ensam.

M

LÄS MER:Psykisk ohälsa måste tas på allvar

LÄS MER:Amalia har startat podd – vill sprida kunskap om ADHD

LÄS MER:Albin om psykisk ohälsa och självmord

ANNONS