Replik: Jag antar att du vill ha en god omsorg?

Vi strider varje dag mot försämringar så som sämre arbetstid och neddragningar av personal, skriver signaturen Kompetent personal.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Svar till ”Sluta tala illa om era yrken”, 13/3.

Jag antar att du själv vill ha en god omsorg och vård om du själv behöver det. Jag antar du vill ha den utförd av utbildad kunnig personal som bemästrar vårat språk så ni förstår varandra.

Som undersköterska med mer än 30 år i yrket strider vi varje dag mot försämringar så som sämre arbetstid och neddragningar av personal. Dessutom tilldelas vi mycket övriga administrativa uppgifter samt städ. Tid som hade behövts till omvårdnad och kanske lite samvaro.

Varför har de då blivit såhär kan man undra? Jo, det är ett kvinnodominerat yrke. Ett svagt fackförbund som sitter i arbetsgivarens knä. Och en arbetsgivare som struntar fullkomligt i arbetsmiljön både fysisk och psykisk.

Och våra politiker… Dom gör det dom är bäst på, dom skyller på någon annan.

Kompetent personal

LÄS MER:Replik: Testa själv att jobba i äldreomsorgen

LÄS MER:Sluta tala illa om era yrken

ANNONS