Signaturen BoJS är upprörd över att blir av med sin papperstidning.
Signaturen BoJS är upprörd över att blir av med sin papperstidning. Bild: Per Anger

Ta inte papperstidningen ifrån oss!

Är vi på landsbygden mindre värda än de som bor i tätorten, undrar signaturen BoJS.

ANNONS

Hur kan ni på Stampen Media diskriminera oss som INTE bor i en tätbebodd ort och ta ifrån oss papperstidningen?

Hur ska jag få plats med en dator vid frukosttallriken, som du Per (Anger, AT:s chefredaktör, reds anm) sa, när jag ringde dej? Hur ska jag kunna lösa korsord och sudoku med blyertspenna på en dator? Hur ska jag kunna tända i spisen med en dator eller telefon varje dag? Det återanvänder jag papperstidningen till. Det går inte! Skärp er, ta inte papperstidningen från oss.

Hur ska jag kunna fortsätta fylla mitt urklippsalbum, om jag inte får papperstidningen? Hur ska jag kunna läsa ur det och visa mina barn och barnbarn vad som har hänt? Det finns ju i mitt urklippsalbum. Där finns min historia ända från 1960-talet. Ska det ta slut nu? Jag lever ju fortfarande.

Varför kan jag inte få Alingsås Tidning med Postnord, om ni måste avveckla VTD?

Är vi på landsbygden mindre värda än de som bor i tätorten? Nej! Låt de, som bor i tätorten, hämta sin tidning själva på ett utlämningsställe och kör ut den på landsbygden.

Vi på landsbygden får gå till vår postlåda, det kan vara flera hundra meter. Vi får inte tidningen vid dörren.Tätortsborna kan väl också ta en promenad innan frukost och hämta tidningen på utlämningsstället. Då spar ni kilometer i tätorten som ni istället kan köra på landsbygden.

BoJS

Svar direkt:

Från och med den 17 oktober kommer ungefär 1 700 prenumeranter i Alingsås, Vårgårda och Herrljunga kommuner inte längre kunna få Alingsås Tidning som papperstidning i brevlådan. Det motsvarar ungefär var tredje papperstidningsprenumerant.

Det är förstås inget roligt besked att behöva ge prenumeranter som i många år läst AT i pappersform. Men förändringen är nödvändig för att säkra att det finns en livskraftig journalistik i AT-land även i framtiden.

Bakgrunden är, som jag berört i tidigare insändarsvar, en större omläggning hos Stampens distributionsföretag VTD. I takt med att fler och fler tar del av sina nyheter digitalt har det blivit ekonomiskt ohållbart att dela ut tidningen i områden där det blir allt glesare mellan papperstidningsprenumeranterna. I vissa områden uppgår bara distributionskostnaden till över 10 000 kronor per år och prenumeration. Det är en summa vi bedömer att väldigt få läsare skulle vara villiga att betala för att få sin tidning.

Och i stället för att låta läsarna betala för en allt dyrare distribution vill vi att pengarna prenumeranterna betalar ska gå till att göra intressant och läsvärt redaktionellt innehåll. Att låta Postnord sköta leveransen har Stampen valt bort, baserat på att posten inte delas ut varje dag.

Jag har full förståelse för att det för många kan vara en omställning att gå från papperstidning till en digital plattform, och därför kommer vi att göra vårt allra bästa för att hjälpa till med den övergången. Bland annat genom den träff som vi anordnar i oktober, där jag och flera från vår kundservice kommer att vara på plats för att hjälpa alla som vill att komma igång med sin digitala läsning.

Per Anger

Chefredaktör och ansvarig utgivare för Alingsås Tidning

LÄS MER:Sparpaket väntar för Stampen Media

LÄS MER:Insändare: Katastrof att inte få tidningen i brevlådan

LÄS MER:Insändare: Det är ni på landsbygden som behöver få tidningen hemkörd

LÄS MER:Borås Tidning slutar med papperstidning i Herrljunga

ANNONS