Åker man runt i stan så är i stort sett alla refuger och alla vägkanter som är stensatta,  överväxta med sly och diverse annat, precis som förra sommaren då bilden togs.
Åker man runt i stan så är i stort sett alla refuger och alla vägkanter som är stensatta, överväxta med sly och diverse annat, precis som förra sommaren då bilden togs. Bild: Katrin Niklasson

Vem har ansvar för att det ska vara fint i Alingsås?

Förra sommaren skrevs en artikel om våra ogräsbevuxna stensatta refuger och vägkanter.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Artikeln följdes upp av några insändare samt ett svar från Parkförvaltningen i Alingsås, där svar som personalbrist, ogräsfröerna kommer från luften etc. gavs som ursäkt till den enorma misskötseln.

Åker man runt i stan idag så ser man exakt samma fenomen, i stort sett alla de refuger som man omsorgsfullt en gång i tiden bemödat sig med att stensätta är övervuxna (lade man dit någon duk under stenarna), i stort sett all vägkanter som är stensatta, samma historia, de gröna små områden som finns utefter Stationsgatan är överväxta med sly och diverse annat, i underfarterna ser det bedrövligt ut mellan stenarna osv.osv.

I AT den 14 juni, var det en artikel om E 20 rondellerna och dess ogräs som växt meterhögt, där det förklarades att ingen visste vems ansvar det var att klippa dessa. Vår turistchef "hade inte ens sett eller tänkt på det" slut citat, vår Daniel visste ej vems som hade ansvar, dock skedde en klippning under natten till den 15:e enligt modell "höslagning" av någon som kände sig ansvarig.

Nu undrar den skrivande vem som har ansvaret för att Alingsås skall se snyggt och fint enl. P. Åkerströms önskemål i AT och som säkert delas med i stort sett alla Alingsåsare.

Skärpning Parkförvaltningen.

"En som åker runt i Alingsås"

LÄS MER:Gräset i rondellerna klippta – de är ansvariga

LÄS MER:Turistchefen om den grästäckta infarten: ”Jag vill inte kritisera”

LÄS MER:Alingsås fullt av ogräsbevuxna refuger – ”Självklart ska detta vara prioriterat hos oss”

ANNONS