En vd skall förvalta och utveckla, inte sälja till ett finansbolag som skall bli rikt på höjda hyror, skriver Olle Torge.
En vd skall förvalta och utveckla, inte sälja till ett finansbolag som skall bli rikt på höjda hyror, skriver Olle Torge. Bild: Filip Landqvist

Vi säljer inte en enda kvadratmeter av vårt Alingsåshem

En vd skall förvalta och utveckla, inte sälja till ett finansbolag som skall bli rikt på höjda hyror, skriver Olle Torge.

ANNONS

Nu är det cirka 30 år sedan finansmannen Roger Akelius försökte att köpa delar av vårt Alingsåshem. Detta fick vi stopp på genom insändare i Alingsås Tidning. Begåvade människor vet att man lånar i banken för renovering av bostäder med fastigheterna som säkerhet. Man betalar årligen tillbaka lånen med delar av hyresintäkterna och till sist är man skuldfri. Då är man alltså fortfarande ägare till de värdefulla nyrenoverade fastigheterna. Dessa ökar i värde med miljonbelopp varje år. Vd:ar som vill sälja ut andras egendom finns det gott om. En vd skall förvalta och utveckla, inte sälja till ett finansbolag som skall bli rikt på höjda hyror. Hur kommer det sig att någon tar kontakt och vill köpa delar av Alingsåshem? Hur det än förhåller sig så behöver Alingsåshem en ny vd. Vem får mjölken när kon är såld? Vi säljer inte en enda kvadratmeter av vårt Alingsåshem, aldrig, med betoning på aldrig.

Olle Torge

LÄS MER:Nya utförsäljningar av Alingsåshem att vänta

LÄS MER:Här tas första spadtaget till nya Nolhaga ishall – se bilderna

ANNONS