Vilket parti tar kampen mot kanadagässen och fiskmåsarna?

Novus augustiundersökning visar att den viktigaste valfrågan för svenskarna är sjukvården (63 procent) följd av lag och ordning (54 procent). Därefter kommer skola och utbildning (49 procent).

ANNONS

Sysselsättning/arbetslöshet ökar i betydelse, det gör också energipolitiken och landets ekonomi. Ganska väntat med tanke på de höga priserna vi har på el och bränsle samt de tydliga signaler vi fått att Sverige går in i en lågkonjunktur. Man kan fråga sig hur det blir med alla storslagna och kostnadsdrivande vallöften när pengarna sinar både i riket och i kommunerna. För alla hissar varningsflagg att bistra tider väntar.

I den lokala valdebatten i Alingsås förs frågor fram om stopp av försäljning av Alingsåshems lägenheter, kameraövervakning vid utsatta platser och kommunala fastigheter, förbättrat företagsklimatet genom att minska regelkrånglet, bättre service och snabbare handläggning. Men den frågan jag tror engagerar flest alingsåsare är trafikproblemen i centrala stan och genomfartstrafiken genom Alingsås.

Hur blir det med underfarten vid Götaplan och den nya cirkulationsplatsen i korsningen Stråhles allé och Göteborgsvägen (nedanför AT). Redan i dag är det tidvis kaos med gigantiskt långa köer och vad händer när det ska jobbas på båda dessa platser samtidigt? Kommer det överhuvudtaget att vara möjligt att ta sig fram med bil? Och hur löser man på sikt trafiken när Mjörnstranden ska exploateras med nya bostäder? Dels under byggtiden, dels när alla människor slår ned sina bopålar i Stadsskogen med omnejd.

Socialdemokraterna har lagt konkreta lokala förslag, som inte är av ideologisk karaktär, men väl så intressanta: krafttag mot nedskräpningen och satsningar/förändringar av Savannen.

En person jag pratade med sa, ”Jag ska rösta på det parti i Alingsås, som lovar att ta upp kampen mot fiskmåsarna i stan och kanadagässen på Mjörnstranden”. Jag har inte sett att något parti driver kampen mot de skrikande fiskmåsarna och de bajsande kanadagässen i årets valrörelse, men för något år sedan var Sverigedemokraterna på jakt efter kanadagässen. Om jag inte minns fel så beslutade kommunalråden Daniel Filipsson (M) och Simon Waern (S) om skyddsjakt på kanadagäss vid Mjörn. Om det blev någon jakt vet jag inte. En sak är klar, kanadagässen trivs bra vid Mjörnstranden.

Är det så att kommunen på sikt ska förverkliga de fina planerna med kiosk, inbjudande bad och en strandpromenad värd namnet mm, så måste gässen bort, för de skräpar ner och förorenar stranden, gräset och badvattnet.

LÄS MER:Håkan Hellström fick mig att bryta mitt löfte

LÄS MER:Hanteringen av bygglov gör alingsåsarna irriterade!

LÄS MER:Vi har tröttnat på dödsskjutningar och floskler!

ANNONS