Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

ICA Maxi har hittat ett samarbete butikens kök och restaurangerna på Vimpeln som ger kunderna flera nyttiga måltidslösningar att välja mellan.
ICA Maxi har hittat ett samarbete butikens kök och restaurangerna på Vimpeln som ger kunderna flera nyttiga måltidslösningar att välja mellan.

ICA Maxi Alingsås kök ger dig valfrihet – från hemlagat till restauranglyx

Att snabbt få ihop goda och näringsrika måltider hemma i köket kan vara en utmaning. ICA Maxis kök erbjuder delar av måltider för att laga klart hemma. Och butiken har färdigpackade lådor som innehåller en hel meny från restaurangerna Sjöö och Beach.

Ica Maxi Alingsås har storsatsat på sitt eget kök. Och det har blivit en kundsuccé. Kökets populära luncher kan köpas på Ediths men också som färdiga portioner att ta med hem från butiken. Med det nya konceptet färdigmatskomponenter går köket ett steg längre.

– Vi vill vara nytänkande när det gäller att erbjuda enkla, vällagade och goda måltidslösningar, säger Johan Kristianson, butikschef på Ica Maxi.

Matkomponenter innebär att det finns ett fast utbud av till exempel pannbiffar, grytor, potatismos eller grilltillbehör. Kunder kan köpa med sig en av dessa komponenter för att komplettera måltiden med något hemlagat eller köpa flera för att få en hel middag.

– För familjer är det ett smidigt sätt att få sund och vällagad mat till barnen, människor i karriären kan snabbt plocka upp en bra middag och det passar alla som inte har lust att stå och laga mat till sig själva men ändå vill ha god hemlagad mat.

I butikens kök, där all mat lagas, är det febril aktivitet från tidig morgon till sent på kvällen.

– Vi rullar våra köttbullar själva, panerar fisken vi steker och bolognesen kokar i våra stora grytor, säger Emma Kättström som är kökschef på ICA Maxi Alingsås.

– Det märks att många kunder fått upp ögonen för nya alternativ att få ihop middagen hemma. Genom att köpa delar av måltiden från oss känns det hemlagat även om de får en bra hjälp på vägen.

En butik till bredden fylld med måltidslösningar.
En butik till bredden fylld med måltidslösningar.

Henrik Packendorff, driftchef på ICA Maxi, håller med om att butikens bredd av måltidslösningar ligger rätt i tiden.

– Det passar moderna familjers livsstil. De kan köpa färdig köttfärssås, gå bort till pastahyllan och köpa spaghetti som de kokar själv hemma för att få en komplett hemmagjord måltid. Det underlättar i en stressig vardag och det blir ett gott och nyttigt alternativ till annan snabbmat.

Färdigmatskomponenter är ett bra alternativ för att lösa bra måltider i vardagen. Men butiken har också alternativ för festligare tillfällen och inte bara för att köket erbjuder catering. Genom samarbeten med Vimpelns restauranger Sjö och Beach finns det också middagslådor med färdigkomponerade menyer i Maxis hyllor.

– Du får alla varor du behöver för att göra till exempel en oxfilépasta och instruktioner för hur du ska göra. Du steker köttet, kokar pastan, kokar såsen och njuter av det hemma på fredagskvällen. Och från Beach kan du få ett kit för hamburgare som du lagar hemma, säger Henrik Packendorff.

Har du kvar några av gårdagens pannbiffar men saknar tillbehör? Då är det perfekt att bara köpa med dig moset hem.
Har du kvar några av gårdagens pannbiffar men saknar tillbehör? Då är det perfekt att bara köpa med dig moset hem.