Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Felix Borg har varit mäklare på Fastighetsbyrån Alingsås i elva år, och ser en trend som växer sig allt starkare.
Felix Borg har varit mäklare på Fastighetsbyrån Alingsås i elva år, och ser en trend som växer sig allt starkare.

Mäklaren Felix: Så ska alingsåsarna lyckas

Allt fler bostäder blir sålda i ett tidigt skede – redan innan de kommit ut till försäljning. Det är en trend som växer sig allt starkare på bostadsmarknaden i Alingsås.
– Man har som säljare allt att vinna på att påbörja processen tidigt, säger fastighetsmäklaren Felix Borg.

Flera nyproduktioner har kommit på plats och allt fler barnfamiljer väljer att flytta till Alingsås.

Bostadsmarknaden är på uppgång i regionen, där försäljningssiffrorna stiger för varje år som går.

– Vi märker att efterfrågan blir allt större här. Det byggs mycket nya bostäder vilket leder till att det frigörs en del hus och i sin tur lägenheter. Rörligheten ökar varje år och det blir en kedjeeffekt av det, säger fastighetsmäklaren Felix Borg.

Han är inne på sitt elfte år som mäklare och är en av totalt 13 anställda på Fastighetsbyrån i Alingsås, som är ortens mest anlitade mäklarbyrå.

”Då kan man som säljare förbereda sig i lugn och ro”, säger fastighetsmäklaren Felix Borg om tjänsten På Gång.
”Då kan man som säljare förbereda sig i lugn och ro”, säger fastighetsmäklaren Felix Borg om tjänsten På Gång.

När han ska lyfta fram en stor förändring som skett på senare tid så är det processen för bostadsförsäljningen. Det som tidigare gick ut på att alla objekt såldes via Hemnet har förändrats.

Trenden: Bostäder säljs i tidigare skede

Numera sker allt fler försäljningar genom det som Fastighetsbyrån kallar för “På Gång-fasen”. Det handlar om förberedelser i flera steg.

– Det innebär helt enkelt att man som säljare kan förbereda sig i lugn och ro med allt det praktiska innan en försäljning. Allt ifrån att fotografera vid ett bra tillfälle till att få råd av stylister och optimera bostaden på bästa möjliga sätt. Sen finns också möjligheten att marknadsföra objektet under mycket längre tid än vad som tidigare var möjligt, säger Felix Borg.

EXTERN LÄNK: Här är bostäderna som är på gång i Alingsås

Matchar mot spekulantregister

Det första steget i Fastighetsbyråns arbetsmetod för “På Gång” handlar om intern marknadsföring och bygger på att spekulantregistret boostas utan att bostaden syns utåt.

– En viktig uppgift för oss mäklare är att fånga spekulanter som visat intresse i en bostad men inte köpt den. Genom den här processen kan vi matcha dessa personer med liknande lägenheter eller villor som vi vet är på gång till försäljning, säger Felix Borg och fortsätter:.

– Tidigare har man bara pratat om Hemnet som kanal för bostadsaffärer. Den stora nackdelen då är att man bara har ett fönster på 10-14 dagar att hitta spekulanter och potentiella köpare. Genom ”På Gång” har man flera månader på sig att hitta intressenter.

Kan höra av sig två år innan

Ett råd som Felix Borg ofta vill ge är därför att ta kontakt med mäklarbyrån så tidigt som möjligt när du börjar fundera på att sälja.

– Det kan vara upp till två år innan. Direkt man kommer på tanken att kanske flytta ska man höra av sig till oss, för att kunna göra alla steg i lugn och ro. Vid våra besiktningar brukar det alltid dyka upp någon anmärkning, och då får man gott om tid på sig att åtgärda för att öka värdet på bostaden. Dessutom är det ingen kostnad, utan det ingår i den totala mäklartjänsten. Så man har allt att vinna på att påbörja processen tidigt.

Fördelarna med På Gång

• Minimera tid mellan köp och försäljning av bostad.

• Fotografera i lugn och ro samt önskad årstid.

• Matcha mot spekulantre- gister.

• Anordna förvisning.

• Få hjälp att hitta nytt boende.

• Få koll på intresse.