Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Intersport har drygt 100 butiker. En av dem finns i Alingsås. Nu har bolaget ansökt om företagsrekonstruktion. Bild: Filip Landqvist

Sportkedja ansöker om rekonstruktion

I dag har Intersport Sverige, med butik i Gallerian Storken, lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion till Göteborgs tingsrätt.

LÄS MER: Satsar på hyresfritt för att rädda butiker

LÄS MER: Butik i gallerian Storken begärd i konkurs

LÄS MER: Bolag med Alingsåsbutik satt i konkurs

LÄS MER: Butik i gallerian Storken begärd i konkurs

Intersport Sverige, som har drygt 100 butiker och 2 000 medarbetare, skriver i ett pressmeddelande att bolaget, precis som många andra i branschen, har drabbats hårt av den senaste tidens minskade handel i kölvattnet av Coronakrisen.

Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till.

Man har därför nu ansökt om företagsrekonstruktion för att få en möjlighet att reda ut situationen och undvika konkurs. Målet är att rädda verksamheten, jobb och säkra långsiktig överlevnad. Butiker och e-handel fortsätter som vanligt.

– Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade. Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport, i pressmeddelandet.

Rekonstruktören Nils Åberg på advokatfirman Carler bedömer att bolaget har goda förutsättningar att klara rekonstruktionen.

– I grunden har Intersport en lönsam affärsverksamhet, en stabil kundbas och ett attraktivt erbjudande, säger Åberg.

LÄS MER: Alingsåskrog i konkurs