Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Genrebild. Bild: Stefan Bennhage

Vikande försäljning för många företag

Nästan åtta av tio företag i Västra Götaland uppger att de ser en vikande försäljning eller minskad orderingång. Det visare en undersökning från Svenskt näringsliv.

Undersökningen, som är gjord bland 1 528 av organisationens medlemsföretag i Västra Götaland, visar att nästan åtta av tio företag har en vikande försäljning eller orderingång till följd av coronaviruset. 54 procent av företagen märker också av störningar i materialtillförsel och produktion.

— Vi ser att efterfrågan har störtdykt för många företag där kunderna har försvunnit. Samtidigt finns det företag som fortfarande kan köra produktion och tillverkning enligt plan, men som nu börjar se problem i att få tag i de varor och material som verksamheten kräver. Situationen riskerar därmed snabbt att försämras för betydligt fler och det går alarmerande fort, säger Rudolf Antoni, regionchef Svenskt Näringsliv Västra Götaland i ett pressmeddelande.

I ett första läge var det transportsektorn och besöksnäringen som drabbades hårdast, men nu märks effekter enligt Svenskt näringsliv även i andra branscher och sektorer.