Unika miljonobjektet: En hel ö i Mjörn utanför Alingsås till salu

En helt egen ö i Mjörn, med tre stugor och en bastu. Det kan du nu bli ägare till om du har närmare sju miljoner kronor att avvara.
– Fantastiskt fräckt. Helt unikt, säger Mattias Rasmusson, mäklare på Fastighetsbyrån i Alingsås.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

LÄS MER:Bjuggagården bjuder in till en värld av färger och idéer

Ön det handlar om heter Mjörn Lilla Rökulla och är den ö i Mjörn som ligger längst norrut och därmed närmast de mer centrala delarna av Alingsås.

På fastigheten ingår tre stugor om cirka 45 kvadratmeter, bastu, förråd samt växthus. Ett av husen är nyrenoverat. Nuvarande ägare köpte ön 2008.

Mattias Rasmusson mäklare Fastighetsbyrån i Alingsås.
Mattias Rasmusson mäklare Fastighetsbyrån i Alingsås. Bild: Privat

– Att kunna köpa en hel ö är mycket ovanligt. Och just att den är bebyggd och att det finns flera hus är väldigt unikt. Det finns stora möjligheter att göra något kul därute, säger mäklaren Mattias Rasmusson.

– Om jag får spåna lite fritt så kan man väl tänka sig att det kan vara både en privatperson som är intresserad eller kanske någon annan aktör som vill skapa en typ av ”getaway” med tre stugor som man skulle kunna hyra ut, fortsätter han.

Trenden ser ut att fortsätta

Trenden, som var tydlig under pandemin, med semester på hemmaplan gjorde att priserna på sommarstugor och fritidsboenden drog iväg rejält. Mattias Rasmusson tror att intresset för den typen av inhemska boenden kommer fortsätta i samma takt även framöver.

– Den trygghet som man känt tidigare när man skulle resa utomlands finns inte riktigt kvar längre. Det är mycket oroligheter i världen och det är ofta problem nu om man ska ut och resa med inställda flyg och så vidare. Jag tror att ha ett fritidsboende på hemmaplan bara kommer öka i popularitet, säger Rasmusson.

Fastigheten har en yta om 9 500 kvadratmeter land och nästan 15 hektar vatten.

Utgångspriset är satt till 6 750 000 kronor.

LÄS MER:Hus med privat sandstrand till salu i Göteborg – för 47 miljoner

ANNONS