Inskickat: Fyra gårdar - fyra musikaler – en sommarfröjd!

Musikalartisterna inväntar publiken på gårdarna och bjuder på avsnitt ur fyra musikaler. Och sjunger så att hustaken lyfter!

ANNONS
|

Vad är det som gör att 500 människor under en helg i slutet på juni vandrar runt i två timmar och besöker fyra anrika gårdar i Alingsås? Uppdelat på femton föreställningar.

Jo, för att där möts de av stora som små stjärnor. Musikalartisterna inväntar publiken på gårdarna och bjuder på avsnitt ur fyra musikaler. Och sjunger så att hustaken lyfter!

När vi kommer till Nattsénska gården är det ”kyligt” så vi får halsdukar, mössor och vantar innan vi möter prinsessan Anna, snödrottningen Elsa och snögubben Olof ur musikalen Frost. Miljön är så intagande och sångerna och musiken flyger mellan husfasaderna i ett uppskattat arrangemang.

ANNONS

Guiden lotsar oss vidare till Norinderska gården och där väntar en förkrossad man… Det är delar ur Rockoperan Jesus Christ Superstar av Tim Rice som spelas upp. Judas, Maria Magdalena, kung Herodes och Jesus i gripande nummer. Starkt och emotionellt!

Vandringen fortsätter till Rådhusets innergård och där väntar en överraskning – de allra yngsta musikalartisterna ur AMTS: s terminsskola. Fina tolkningar av nummer ur Grease av den elva personer, starka ensemblen. Sång- och dansnummer i bejublande framföranden. Ja, de charmar oss alla i publiken.

Så avslutas musikal- och kulturvandringen på Sandqvistska gården och med den underbara miljön som kuliss bjuds vi på flera musikalavsnitt bland annat ur Les Miserables, Legally Blonde, Såsom i himmelen, Björn och Benny-låtar och The Greatest Showman. Det är smakprov ur AMTS kommande 30-årsjubilerande musikalafton på Palladium i höst.

Under allra sista sångnumret på söndagen samlades samtliga artister stora som små på Sandqvistska gården och sjunger tillsammans. Så glädjefullt, så bedårande och så hoppfullt!

Det låter kanske skrytsamt men det här är ett fantastiskt koncept. Vandra runt på stadens fina gårdar lotsade av duktiga guider som kort berättar historien om varje gård och sedan få njuta av och lyssna till alla talanger som så fint förmedlar musikens och sångens livskraft!

Ett samarrangemang Alingsås Musikteatersällskap AMTS och Alingsås Teaterförening - en del av Riksteatern med stöd av Studiefrämjandet och Sparbanken Alingsås och inte minst fastighetsägarna. Tack!

Birgitta Westergren Lenken, ordförande

Alingsås Teaterförening

ANNONS