Brand vid sopstationen vid Willys i Alingsås natten mot torsdagen den 21 oktober.
Brand vid sopstationen vid Willys i Alingsås natten mot torsdagen den 21 oktober. Bild: Matilda Falk

Dubbla bränder under natten

Under natten mot torsdag inkom ett larm om brand på Bollvägen i Alingsås, i närheten av Montessoriskolan Globen. Ett sopskjul stod där i brand, men räddningstjänsten fick snabbt situationen under kontroll. En dryg halvtimme efter det larmades räddningstjänsten om ännu en brand.

ANNONS
|

Larmet nådde räddningstjänsten runt klockan 03.25 och gjorde först gällande att branden hade startat i en container.

– Det är egentligen ett fristående, litet soprum där man förvarar kärlen, säger Martin Ekdahl, styrkeledare vid räddningstjänsten i Alingsås.

Branden, som var utvecklad, hade spridit sig lite lätt till ett annat, närliggande skjul. Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, berättar dock att situationen är under kontroll.

– De har dämpat branden enligt den senaste rapporten, men skulle släcka det sista och sedan vända hemåt igen. Det ena skjulet har brunnit, medan det andra fått en del brännskador, säger Johansson runt klockan 03.50.

ANNONS
Brand vid sopstationen vid Willys i Alingsås natten mot torsdagen den 21 oktober.
Brand vid sopstationen vid Willys i Alingsås natten mot torsdagen den 21 oktober. Bild: Matilda Falk

Containerbrand kort därefter

Bara en dryg halvtimme efter det första larmet inkom ännu ett. Branden ska ha uppstått i närheten av Willys Hagaplan, och även här rubricerades det som containerbrand. Denna gång visade det sig stämma.

– Det är en återvinningscontainer med tidningar, pappkartong och liknande i som har brunnit. Den var fristående, så det fanns ingen spridningsrisk, säger Fredrik Johansson runt klockan 04.20, och tillägger att släckningsinsatsen precis hade avslutats.

Enligt polisen har en anmälan om skadegörelse genom brand upprättats angående den andra branden.

– Den första var vi inte skickade på, dit åkte räddningstjänsten ensamma. Det är möjligt att det blir en anmälan även där, men just nu har vi inget, säger Stefan Hernström, stationsbefäl vid polisen i Alingsås.

ANNONS