Årets kosläpp blir utan publik

Vårens kosläpp kommer ske utan publik. Det meddelar Arla på fredagsförmiddagen.

ANNONS
|

LÄS MER:Tar höjd för skolstängning

LÄS MER:Coronafall i Alingsås – kommundirektören bekräftar

Arlas kosläpp är en tradition där barnfamiljer och andra får en möjlighet att lära känna sin lokala bondgård.

Kosläppet är för många ett säkert vårtecken. Förra året kom över 170 000 besökare till Arlagårdarna och flera av gårdarna blev fullbokade redan någon timme efter anmälningssidan öppnat.

”Våren är snart här och kossorna vill ut och beta. Det är bland det finaste jag vet att se glada kor som skuttar runt i hagen varje år. Det är väldigt tråkigt att inte fler får dela den glädjen med oss i år. Vi är tvungna att ställa in den publika delen på grund av läget med Coronasmittan. Givetvis är det ett tråkigt besked då 50 av våra Arlabönder var inställda på att öppna upp sina gårdar och prata med besökarna om de viktiga frågorna kring djurvälfärd och livsmedelsproduktion, säger Fredrik Larm ansvarig för kosläppen i ett pressmeddelande.

ANNONS

I Sverige finns en lag som säger att alla mjölkkor ska vistas ute under perioden april till oktober. Exakt hur länge de ska vistas ute beror på var i landet gården ligger. Många kor är ute längre än lagen kräver.

– Även om vi måste ställa in det offentliga kosläppet i år så garanterar vi att alla korna ändå kommer ut på sitt sommarbete, och det är ju det allra viktigaste, säger Fredrik Larm.

LÄS MER:Inställd föreläsning på biblioteket

LÄS MER:Totalt 116 smittade i Västra Götaland

ANNONS