Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Öppet hus för guidning i valet av gymnasieprogram

Snart är det dags för niondeklassarna att välja gymnasieprogram. Därför arrangerades öppet hus på Alströmergymnasiet på tisdagskvällen.
– Det blev en väldigt trevlig kväll med många härliga och roliga möten, sammanfattar Jarl Silander, lärare på skolans samhällsvetenskapliga program.

På tisdagskvällen välkomnades intresserade elever och föräldrar till Alströmergymnasiet för information om skolan och dess olika program. Intresset var stort, enligt Jarl Silander.

– Min upplevelse var att det var väldigt välbesökt. Förra året hade vi inget riktigt öppet hus, utan ett digitalt, så det kändes extra kul att få träffa människor på riktigt igen, säger han.

Besökarna fick chansen att prata med såväl elever och lärare som skolledning och studie- och yrkesvägledare under kvällen.

– Många elever är lite halvklara i sina beslut. Man kanske har valt en huvudväg, om man ska gå ett yrkes-eller studieförberedande program, men man vill komma hit och se vilka skillnader det är mellan programmen och få reda på lite olika detaljer. Det handlar också mycket om att prata med våra elever om hur det är att gå här. Om det är mycket plugg, hur stämningen är på skolan och om hur man upplever lärarna, säger Jarl Silander.

För elever i Göteborgsregionen, där Alingsås ingår, öppnas ansökningswebben den 7 december. Sista dag att göra sitt gymnasieval är 1 februari. Preliminärantagningen är klar, och öppen för eleverna att ta del av, den 7 april.

LÄS MER: S: Erbjud gratis mensskydd

LÄS MER: Stor andel gymnasieettor i Alingsås nobbar alkohol och rökning

LÄS MER: Sundlergymnasiet kan få nytt program