Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Christer Mårtensson och Christian Melin. Bild: Alingsås HK

AHK ger en hjälpande hand

På torsdag kommer delar av AHK:s spelartrupp i samarbete med ICA Maxi leverera livsmedel hem till personer över 70 år.
– Kan vi bidra med något positivt i dessa tider gör vi det mer än gärna, säger sportchefen Christer Mårtensson.

LÄS MER: Inget SM-guld den här gången heller

Alingsås HK var inte sena att nappa på idén som Christian Melin, marknadsansvarig på ICA Maxi, kom med:

– Som det ser ut nu kommer jag själv plus åtta till tio spelare och ledare från a-laget vara med på torsdag kväll. För oss handlar det om att inte bara se till vår egen verksamhet. Vi vill också dra vårt strå till stacken om man ser till samhället i stort. Kan vi ge de personer som behöver en hjälpande hand och underlätta deras vardag gör vi gärna det, säger Christer Mårtensson.

Christian Melin utvecklar resonemanget för AT:

– Vi har funderat fram och tillbaka kring hur vi kan underlätta för den grupp människor som är mest utsatt i samhället just nu. Efter att ha tittat över olika tänkbara upplägg fastnade vi för den här idén, som en butikskollega på en annan ort har testat.

Informationen har gått ut till ett stort antal av kunderna som är över 70 år.

– Dom kan nu beställa livsmedel via vår e-handel och få den levererad till dörren med hjälp av ett eget fiktivt postnummer. Vi öppnar alltså upp extra för just den här kundgruppen, berättar Christian Melin.

Hur väcktes idén att engagera spelarna i AHK?

– I och med att säsongen tog slut i ett tidigt skede är dom lediga en period framöver, vilket var en förutsättning för ett sådant här upplägg. Att ge våra kunder den här servicen, kryddad med leverans från spelarna i AHK känns riktigt bra. När jag ringde Mårtensson nappade han direkt!

Melin berättar vidare att ICA Maxi initialt kommer att fortsätta med upplägget under nästa vecka.

– Just nu är planen att vi kör på under tisdag, onsdag och torsdag. Sen får vi utvärdera och se hur det funkar och vad våra kunder tycker. Nu testar vi det här med AHK, men vi har även dörrarna öppna för andra initiativ ihop med andra aktörer eller föreningar, hälsar han avslutningsvis.

LÄS MER: Profilen har gjort sitt sista mål i AHK-tröjan

LÄS MER: "Det är en knepig sits att hantera"