Anton Hagvall med en knuten näve som troligen var lika hårt knuten på Alingsås GK:s sjätte hål häromdagen.
Anton Hagvall med en knuten näve som troligen var lika hårt knuten på Alingsås GK:s sjätte hål häromdagen. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

AHK-målvakten behövde bara ett slag för att träffa rätt

Anton Hagvall är inte bara en duktig handbollsmålvakt. Häromdagen visade han nämligen också att han kan svinga en golfklubba när han satte en hole-in-one på Alingsås Golfklubb.

ANNONS
|

Hagvall skrattar till när AT-sporten ringer för att få hela det exklusiva scoopet kring prestationen på det sjätte hålet.

– Haha, ja det är ju allvarliga grejer! Såklart väldigt roligt, det var första gången.

Har du spelat golf länge?

– Sedan tidiga tonåren kan man säga men det har varit mycket upp och ner. Förra året och i år har jag börjat spela mer igen. Jag ligger på 12 i handicap nu men är på väg neråt med de senaste rundorna.

Anton Hagvall sken ikapp med solen efter sin HIO.
Anton Hagvall sken ikapp med solen efter sin HIO. Bild: Privat

Berätta om slaget! Hur mycket tur och hur mycket skicklighet krävs?

– För att det ska hända just den dagen krävs en hel del tur såklart, men slår man bra och raka slag oftare ger man sig ju chansen mer, såklart.

ANNONS

Hur är känslan när man sätter en hole-in-one?

– Man kunde knappt tro det. Gick den verkligen i, tänker man. Och så såg vi att den låg där i koppen. Sedan säger traditionen att man ska bjuda den man gick i bollen med på champagne så det får väl bli så (skratt)!

Borde inte det skett direkt?

– Jo kanske, men vi hade handbollsträning efteråt så det var nog inte så lämpligt, haha!

Är ni många i laget som spelar?

– Vi är ett gäng faktiskt. Jag, William Andersson Moberg som jag spelade med när det hände, Hjalmar Macfie, Jonathan Sandberg, Adam Svensson, Jacob Lundahl och Rasmus Thorbjörnsson. Sedan vet jag att Samuel Lindberg börjat och att våra nya dansk Mathias Mark Pedersen är sugen.

Känslan i kroppen annars under försäsongen?

– Jo men det rullar på bra. Vi har tränat hårt ett tag och det är klart det känns i kroppen. Men det har även blivit en del handbollspass med såklart.

LÄS MER:Livet efter sista avblåsningen – det gör AHK-spelarna just nu

LÄS MER:Hagvall: ”Känns bara tomt just nu”

ANNONS