Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Mikael Svensson
Bild: Mikael Svensson

Alingsås höll huvudena kalla när man slog Tibro enkelt

Segermarschen fortsätter för Alingsås Hockey.
Hemma på fredagskvällen slog man tillbaka Tibro med 9–6.

LÄS MER: Total överkörning i Nolhalla – tio poäng av Hammarstrand

Tibro kom till spel i Nolhalla med idel förluster i bagaget och det blev inte roligare när man mötte ett allt starkare Alingsås Hockey.

Stepan Toritsyn satte an tonen med 1–0 redan innan första minuten var spelad och sedan rullade det på.

– 9–6 speglar väl inte riktigt matchbilden, vi har ledningen med ett par puckar matchen igenom mer eller mindre och det rinner iväg lite grann. Sedan slappnar vi av mot slutet, allt medan Tibro åker runt och letar lite slashingar och annat, säger tränare Martin Krook.

Mest stökigt blev det i tredje perioden där bland annat gästernas Tom Lundgren gick 2+5+20 minuter i en och samma sekvens.

– Det var rätt många sådana situationer och vi har några handleder som är ganska ömma här ikväll. Slashar man runt benskydden är det väl okej sådär, men det var lite för många yxhugg som var tråkigt att se.

Gästerna fick dessutom in några, enligt Krook, onödiga tröstmål i slutet.

– Jag tycker lite synd om Alfred Hallin som gör en jättebra match i övrigt. Han står kall långa stunder och får sedan några kontringar på sig, fyra mot tre och sådär i slutet. Det är några slarvmål från vår sida och jag lider lite med honom faktiskt.

Överlag var ändå Martin Krook nöjd med Alingsås andra raka seger.

– Vi spelar bra och håller oss ganska coola mitt i allt. Det gäller att stå upp för sig själva såklart men också att ha huvudet kallt och tycker jag vi har ändå.

Målen, Alingsås: Sebastian Mårtensson 2, Egor Ageev 2, Stepan Toritsyn, Danil Belogortsev, Sergey Korotkov, Pontus Holmsten, Anton Hammarstrand.

MATCHBETYG

2) Sebastian Mårtensson

1) Anton Hammarstrand

1) Viktor Nordgren