Alingsåsare genomförde årets arrangemang 2021

Patrik Krall var ensam i Nöjessverige om att genomföra en större turné förra sommaren. För det belönas alingsåsaren med det fina branschpriset ”Årets arrangemang”. Ett pris som tidigare tilldelats bland andra Håkan Hellström.
– Det är ju skithäftigt, tycker Krall.

ANNONS
|

Priset, som instiftades 2015 av branschorganisationen Svensk Live, delades ut i Stockholm under onsdagen. Tidigare år har priset gått till bland andra Håkan Hellström och arrangörerna av Storsjöyran och Sweden Rock Festival.

I år är det alltså alingsåsaren och nöjesproducenten Patrik Krall som tar emot priset. Och han får det för den pandemianpassade upplagan av Diggiloo-turnén sommaren 2021.

I maj satt vi fortfarande där och visste inte om det skulle gå att genomföra turnén.

– Det är ju skithäftigt! Jättekul, säger han. Man blir väldigt stolt över vad vi lyckades med.

Ja, hur lyckades du med det som ingen annan gjorde, att genomföra en stor turné trots coronarestriktioner?

– Det var egentligen ett omöjligt uppdrag. Vi satt hela året och planerade. I maj satt vi fortfarande där och visste inte om det skulle gå att genomföra turnén. Normalt skulle man väl säga då ”nej, det går inte”.

ANNONS

Varför slängde du inte in handduken, då?

– Det var väl tjurskallighet, skrattar Patrik Krall. Vi vet vad Diggiloo betyder för publiken och kände också att vi kunde bli en viktig arbetsgivare för många artister som inte haft något att göra på länge.

Det innebar att vi fick bygga ett helt nytt biljettsystem, för sådana biljettsystem finns inte.

Patrik Krall berättar hur han hade tät kontakt både med kulturdepartementet och Folkhälsomyndigheten månaderna före fjolårets Diggiloo-turné. Bland annat satt han i flera möten med kulturminister Amanda Lind innan man kunde enas om ett acceptabelt upplägg.

– I publiken fick det vara max fyra i varje sällskap och minst en meters avstånd mellan sällskapen. Det innebar att vi fick bygga ett helt nytt biljettsystem, för sådana biljettsystem finns inte.

Utöver det sattes publiktaket till 3000 personer. Man placerade också ut ett 40-tal handspritstationer på området och anställde ”distansvärdar” som skulle se till att åskådarna verkligen höll avstånd.

– Det funkade jättebra, konstaterar Patrik Krall. Länsstyrelsen var ute och gjorde kontroll varje gång och vi fick inte en anmärkning på en enda ort.

LÄS MER:Vårgårda nästan som hemma för Diggiloo-gänget

LÄS MER:Diggiloo-artisterna om Vårgårda – och sina drömnummer

LÄS MER:Jamen visst hänger Sommarskuggan i Vårgårda!

ANNONS