Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Filip Landqvist

Alingsåshem fortsätter renovera Mjörngatan

Alingsåshem fortsätter förnyelsen av Mjörngatan på Noltorp.
Renoveringen av lägenheterna höjer standarden liksom hyrorna, enligt ett pressmeddelande från den kommunägda fastighetskoncernen.

I oktober ska renoveringen av Mjörngatan 5 vara klar. Därefter väntar samma behandling för ytterligare 124 lägenheter. Först ut är Mjörngatan 3 följt av Mjörngatan 1.

Hyreshöjningarna för de renoverade lägenheterna är förhandlade med Hyresgästföreningen.

– Det känns bra att vi kommit överens med Hyresgästföreningen. Renoveringarna är nödvändiga för att våra fastigheter långsiktigt ska hålla och för att vi ska kunna erbjuda våra hyresgäster en bra boendestandard, säger Britt-Inger Wallin,fastighetschef på Alingsåshem, i pressmeddelandet.

Hyrorna höjs med alltifrån 572 till 1511 kronor per månad, beroende på lägenhetens storlek. Den minsta enrummaren kommer, efter höjningen, att få en månadshyra på 3316 kronor och en lägenhet med fyra rum och kök 8425 kronor.

De befintliga hyresgäster som väljer att flytta tillbaka får en stegvis höjning av hyran, enligt en femårsplan, med 65 procents-rabatt på höjningen första året.

Alingsåshem genomför bland annat byte av avloppsstammar, fönster och balkongdörrar, helrenovering av badrum, installation av ny ventilation och el-central, samt indragning av fiber.

Hyresgästerna kan, mot tillägg på hyran, välja till en mer omfattande renovering av kök och badrum.

– Genom att hyresgästerna kan göra tillval har de möjlighet att påverka sitt boende,säger Britt-Inger Wallin.