Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Privat
Bild: Privat

Almedahls bäddar åt Försvarsmakten – skriver miljonkontrakt

Textilföretaget Almedahls i Alingsås ska leverera sänglinnen till Försvarsmakten. Det nytecknade kontraktet sträcker sig över sju år, till ett värde av cirka 27 miljoner kronor.
– Det är ett viktigt avtal för oss, säger Christian Lidborg, försäljningsdirektör.

LÄS MER: Bästa vännerna startade blomsteraffär ihop

Som man bäddar får man ligga, brukar man säga. Och inom Försvarsmakten kommer man snart att sova i sängkläder med Alingsåsrötter.

Almedahl Alingsås AB kommer nämligen att leverera sänglinnen i klassisk blåvit maner till myndigheten de kommande sju åren.

– Det känns jättekul. Det är ett viktigt avtal för oss som stärker vår position på den här marknaden, som redan är prispressad, säger Christian Lidborg, försäljningsdirektör.

Avtalet uppgår till ett värde på cirka 27 miljoner kronor.

– I takt med att Försvarsmakten krympt så har även våra ordrar krympt. Men nu satsar man igen, och det märks ju stor skillnad även i vår omsättning, säger Christian Lidborg.

Almedahls har kanske främst gjort sig kända för sina arbetskläder inom bland annat vård- och omsorgssektorn. Men det är alltså inte den enda sektorn företaget jobbar mot. En viktig aspekt, inte minst när det gäller sängkläder till Försvarsmakten, är att de både ska vara tåliga.

– Vi har en väldigt stolt textiltradition vad gäller att leverera textilier med mycket god kvalité. Det är något vi är kända för, och det kan nästan vara på både gott och ont. För textilierna går nästan aldrig sönder. Det låter kanske som en klyscha, men det är faktiskt sant, säger Christian Lidborg och skrattar.

LÄS MER: Nu tar kommunen ett helhetsgrepp om Bolltorp

LÄS MER: Kommunen gav klartecken för mobilmast – domstol säger nej