Bra stämning när speciell student firades

Studenterna i Alingsås höll humöret uppe på fredagen, trots regn och begränsat firande på grund av coronaviruset. ”Det är helt sjukt” var en kommentar som sammanfattade läget bra.

ANNONS
|

På fredagsmorgonen började studenterna att anlända till Alströmergymnasiet. Och det var ett firande som anpassats till rådande omständigheter, det vill säga inga större folksamlingar utan varje avgångsklass för sig.

– Det känns bra, det är speciellt men vi ska fira den här dagen ändå, säger Arman Hosseini.

Också på Alingsås yrkesgymnasium firade studenterna med mösspåtagning, lunch och utspring på fredagen för de två utbildningarna frisör samt fordon/transport.

På morgonkvisten var det dags för fotografering på skolan för Alströmereleverna. Och en av dem som fanns på plats i gymnastiksalen var Joy Adolfsson.

– Det är trist att det har blivit så här med pandemin, men vi får göra det bästa av situationen, säger hon innan klassen börjar samla ihop sig för fotografering.

ANNONS

Trots omständigheterna var studenternas humör på topp, och det stämdes upp i klassisk studentallsång med skrän och skrål för att höja stämningen ytterligare.

– Egentligen är det ju inte så här man vill ha det. Det är helt sjukt! Men nu är det som det är. Vi i klassen har haft kul tillsammans och vi har haft vår egen bal, säger Victoria Christensen.

Följ studentfirandet i Alingsås under hela fredagen på vår nyhetssajt.

På Youtube kan du även följa Alströmergymnasiets firande live:

LÄS MER:Inget virus i världen kan stoppa studentyra

LÄS MER:"Den här dagen har jag sett fram emot hela livet"

ANNONS