Cykelstölder på väg att klaras upp

En man stoppades natten till fredag med en stulen cykel. Även andra cykelstölder håller på att klaras upp.

ANNONS
|

Det var vid halv fyra-tiden natten till fredag som polisen kontrollerade en misstänkt person i Alingsås. – Vid kontrollen upptäcktes att han hade en kniv. Han hade även en cykel som man kunde konstatera var tillgripen och inte tillhörde honom, säger Christer Tedefjord, stationsbefäl vid Alingsåspolisen.

Mannen är nu misstänkt för häleri och brott mot knivlagen. Han är inte frihetsberövad.

Under de senaste två dygnen har polisen hittat ytterligare tre cyklar som man kunnat konstatera är stulna. När det gäller två av cyklarna har polisen en misstänkt gärningsperson, som dock inte ska ha något med den under natten stoppade mannen att göra. – Det är en annan person, och vi ser inget samband mellan de två personerna, säger Christer Tedefjord.

ANNONS

Enligt SSF Stöldskyddsföreningen, som hänvisar till statistik från Brottsförebyggande rådet, har antalet cyklar som anmälts stulna i landet ökad med 43 procent i januari-februari i år jämför med samma period förra året. Stölder av delar från cyklar ska ha ökat med hela 146 procent.

– Risken att bli av med cykeln minskar dramatiskt om cykeln är fastlåst i ett fast objekt. Helst ska låset fästas runt ramen på cykeln och inte bara i däcket, säger Lina Nilsson, rådgivningsexpert på SSF Stöldskyddsföreningen i ett pressmeddelande.

ANNONS