Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Därför cirkulerade en helikopter över Alingsås

På onsdagsmorgonen hovrade en helikopter över Gerdsken och Vimpeln i Alingsås. Orsaken var att en ny kylanläggning skulle installeras på köpcentrumets tak.

Det var ett rejält pådrag vid Vimplen tidigt på onsdagsmorgonen. Parkeringen på baksidan var avstängd, butikerna fick inte ta emot kunder och hos Endorfin fick man under en period pausa sin verksamhet. Orsaken till detta ståhej var att det skulle installeras en ny kylanläggning på gallerians tak. Två stora kylanläggningsenheter lyftes med snabbhet och precision från helikopterpiloten från parkeringen och upp på taket. Det hela var över på under 30 minuter.

– Det fanns egentligen inget annat alternativ än att köra med en helikopter, säger centrumledaren Henrik Melin och fortsätter:

– Hade vi tagit någon typ av kran hade tagit ett par dagar bara att montera den. Så detta var den bästa lösningen och det var skönt att allt gick så snabbt och smidigt.

Den nya kylanläggningen är en del i ett större projekt där kylar och frysar inne på Ica Maxi ska bytas och bli mer miljövänliga.

Totalt sett var det cirka 15 personer inblandade i installationen. Bland dessa finns till exempelvis montörer och vakter inräknande.

– Det var ett snabbt lyft men det är mycket planering som ligger bakom, säger en nöjd Henrik Melin.

LÄS MER: Julstjärnan lyfts på plats på Lisebergstornet

LÄS MER: Alingsåshem börjar med fysiska lägenhetsvisningar