Olav Fossheim bjöd på några riktigt fina snurrar i första deltävlingen.
Olav Fossheim bjöd på några riktigt fina snurrar i första deltävlingen. Bild: SVT/Stina Stjernkvist

Drängarna är redo för en andra chans

På lördag är det dags igen. Då får Drängarna med alingsåsaren Olav Fossheim på dragspel en andra chans att ta sig till Melodifestivalens final.
– Ett gäng "drängapôjkar" i final. Det hade varit något, säger Olav.

ANNONS

Lördag kväll klockan 20.00 är det åter dags för kultgruppen Drängarna att ta sig upp på Melodifestivalens scen. Den här gången för Andra chansen i Eskilstuna. Med sitt bidrag "Piga och dräng" charmade man svenska folket tillräckligt för att få en andra chans på finalen. Mellan Drängarna och finalplatsen står en vad det verkar närmast gastkramande duell mot Mendez och Alvaro Estrel. Enligt oddssättarna kan vi räkna med en jämn match.

– Vi är så olika och det är det som är kul. Det är bara att hoppas att våra fans och vårt folk stöttar och backar upp oss. Och så får vi hoppas att hans (Mendez) fans backar upp honom men att de är färre, säger Olav Fossheim, även känd som Olav i Fossen.

ANNONS

På kort tid har Piga och dräng fått över en miljon spelningar på Spotify. I skrivande stund ligger man 11 på topplistan över Sveriges 50 mest spelade låtar just nu.

– Det är skitfräckt. Vi har haft många streamningar förr, men nu blir det synligt på ett annat sätt när vi dyker upp på topplistorna.

Vad skulle det betyda för Drängarna att gå till final?

– Att vi kanske kan bli inbjudna till att spela på Potatisfestivalen. Något som vi aldrig har blivit. Gratis sill hade ju inte varit fel, säger Olav och skrattar.

– Men skämt åsido, det skulle betyda att vi får ännu mer bränsle till att fortsätta åka runt och spela och sprida glädje runt om i Sverige.

Det var några riktigt avancerade snurrar du gjorde på scen i deltävlingen. Var det någon koreograf som lärde dig dem?

– Nej, de hade jag med mig själv. De har jag gjort i alla år. Men däremot behövde vi koreografera de omkring så de kunde fånga mig om jag skulle ramla omkull och dra på arslet.

Hur har du upplevt senaste veckorna med Melodifestivalen?

– Roligt, lärorikt och omvälvande. Vi har alltid jobbat mycket, och gjort allt själva. Men här får man otroligt mycket hjälp. Normalt så har man en idé och sätter ett frö och så blomstrar det om någon månad, nu har man en ide och så tar det en sekund och så exploderar det och blommar direkt.

Alingsås hade utöver Olav ytterligare en representant i Mello-spektaklet i form av Jakob Karlberg, som fick respass direkt i deltävling fyra i Malmö.

– Det var synd med Jakob.

– Jag förstår inte varför han han åkte ut? Men det är klart han kommer klara sig hur bra som helst ändå - han gör skitbra låtar.

ANNONS