Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/24

Dramatisk jaktfilm spelas in i Bjärkeskogarna – storstjärnor i rollistan

Under fem intensiva veckor har det spelats in ett stjärnglänsande drama i skogarna runt Sollebrunn och Koberg. I rollerna syns välkända ansikten i form av Magnus Krepper, Jens Hultén och Ardalan Esmaili.
– Nu är man lite trött men det har varit underbara veckor, säger skådespelaren Magnus Krepper.
– Det har varit skönt att komma ifrån storstadslarmet, säger Jens Hultén.

Filmen, med titeln ”Jakt på ett vitt fält” är baserad på en bok av Mats Wägeus med samma namn. Och handlar om tre män – Alex, Greger och Henrik, spelade av Magnus Krepper, Ardalan Esmaili och Jens Hultén – som tillbringar en långhelg i en ensligt belägen jaktstuga. Nyss nämnda stuga ligger mitt ute i ingenstans utanför Koberg. Det är också där som det mesta av filmen spelats in, tillsammans med trakterna kring Koberg och Sollebrunn.

Magnus Krepper och Jens Hultén är välkända skådespelare för den svenska biopubliken. Magnus är känd från bland annat Solsidan och Millenium-trilogin och Jens känner nog de flesta som Seth Rydell från filmsviten om Johan Falk. Ardalan Esmaili är nog lite mer av ett oskrivet kort för de flesta men betraktas som en stjärna i vardande inom svenskt skådespeleri och kommer bland annat dyka upp i säsong två av Snabba Cash som inom kort har premiär på Netflix.

– Jag har beundrat de här två på håll och det har varit väldigt kul att få jobba med dem, säger Ardalan och blickar mot sina skådespelarkollegor.

Jakten måste fortsätta

I filmen ska de tre vännerna jaga änder vid en sjö och klövvilt i skogen. Jaktlyckan är god de första dagarna och deras tävlingsinstinkt höjs i takt med jaktlystenheten. Men så försvinner plötsligt alla djuren och i skogen blir det tyst. Männen blir besatta av tanken att jakten måste fortsätta.

– Det är ett spänningsdrama mellan tre människor som alla söker efter något, kanske livet, säger Magnus Krepper och Ardalan fyller i.

– Visst, det är en jaktfilm med tre män. Men den utforskar många fler lager som har med hierarkier, och rivalitet att göra och om hur man är mot varandra i grupp. Alla tre jagar men de jagar inte bara efter djur utan jagar också efter en mening och försöker förstå sin egen existens på något sätt. En herre på täppan-film.

Ingen av skådespelarna har någon erfarenhet av jakt på det privata planet och har guidats inom jaktkonsten av lokala förmågor.

– Det har varit intressant att få lära sig vad det går ut på, säger Jens Hultén som är imponerad av hur de som arbetar som förvaltare av Kobergområdet jobbar för att öka beståndet av dovhjortar.

– I filmen finns det en otrolig respekt för djuren, säger Magnus Krepper.

”Handlar inte om några psykopater”

Jakt på ett vitt fält regisseras av Sarah Gyllenstierna, som också skrivit manus. Det är hennes regidebut.

– På ett sätt blir de här männen beroende av jakten och när djuren försvinner vet de inte vad de ska ta sig till. Jag har sagt till skådespelarna att det här handlar inte om några psykopater, det skulle kunna vara vem som helst. Men det finns krafter i människan som kan vara extrema och det tror jag de flesta av oss har i sig. Det är det jag vill utforska, säger Sarah Gyllenstierna.

– Det har varit ett högt tempo de här veckorna och väldigt intensivt. Det har varit roligt att arbeta med just de här skådespelarna. De jobbar på ganska olika sätt och det tycker jag bara är spännande och det blir en egen dynamik i det, fortsätter hon.

Filmen är producerad av Maria Larsson Guerpillon och Charlotte Most, MostAlice Film AB i samproduktion med Film i Väst och förköp av SVT med stöd från Svenska Filminstitutet, Moving Sweden. Filmen har premiär under hösten 2023.

LÄS OCKSÅ: Hollywoodstjärna i storfilm som spelas in i Alingsås

LÄS OCKSÅ: David Denciks farföräldrar flydde från nazister till Lerum

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.