Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ebba övertygade på sprint-SM

Skogshjortarnas Ebba Thern fortsätter att rada upp topplaceringar i de stora tävlingarna. I helgens sprint-SM blev det en sjätteplats i D18-klassen.

LÄS OCKSÅ: Tillbaka med besked efter skadeproblemen

Som vanligt innehöll SM-tävlingarna, som i år gick på Hisingen i Göteborg, både kval och finaler. Och för seniorlöparna även en tuff knockout-sprint på lördagen. Juniorerna slapp den och de behövde inte heller tampas med särskilt mycket kupering. Men finalen blev ändå riktigt teknisk och utslagsgivande. Skogshjortarna hade sex juniorer med i kvalet och hälften gick vidare till A-finalerna. Bäst där lyckades Ebba Thern med en fin sjätteplats.

– Fast jag är besviken ändå, jag missade en del, sa Ebba efteråt. På långsträckan märkte jag att jag bara sprang, utan att ha riktig koll.

Det blev inga större bommar, men i sprint betyder varje liten tvekan tappade sekunder och placeringar.

– Det kunde gått bättre, fortsatte Ebba, som ändå får vara nöjd, särskilt med tanke på att hon varit tveksam till start, efter en liten muskelbristning i veckan innan.

Ett annat glädjeämne var Julia Rosén, som tog sig till A-finalen i sitt första SM. Vindsnabba Julia var sexa i sitt kvalheat, men den tekniskt krävande finalbanan ställde till det för den tämligen färska orienteraren och hon slutade 31:a.

Lukas Larsson gick förstås till final i H20 och laddade hårt i början av loppet, men tog fel på en kontroll och blev utan resultat.

Två lokala löpare startade huvudklasserna. Alingsåsaren Elsa Jansson, som tävlar för Järla, tog sig till söndagens A-final i D21, där hon slutade på 38:e plats, medan Kullingshofs Johan Ivarsson fick nöja sig med att bli 25:a i herrarnas B-final.

För Ebba, Lukas och Ludvig Hedström väntar nu JVM-tester nästa helg, med förhoppningar om att få dra på sig en blågul landslagsdräkt i stället för den vanliga Skogshjort-dräkten.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.