Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Efter ännu ett inbrottsförsök – nu funderar pizzakocken på att lägga ner

Natten till onsdag hade Riccardo Birghillotti ännu ett inbrottsförsök på sin restaurang Da Riccardo på Prästerydsvägen i Alingsås. Nu överväger den prisbelönte pizzakocken att lägga ner verksamheten.
– Jag har börjat tröttna. Jag kommer sälja alltihop om inte den här skiten tar slut, säger Riccardo till AT på onsdagsmorgonen.

LÄS MER: Försök till butiksstöld på Nygatan

Hösten 2019 utsattes restaurangen Da Riccardo intill Gerdskenvallen i Alingsås för en anlagd brand och lokalen totalförstördes. Sedan våren 2020 är han igång med verksamheten igen men då kom nästa smäll, coronapandemin. Ovanpå detta har Riccardo nu på mindre än tre veckor blivit utsatt för dubbla inbrottsförsök. För några veckor sedan var det någon eller några som försökte ta sig in på pizzerian genom att kasta en stor sten genom fönstret och nu under tisdagsnatten var det två personer som stod beredda med hammare.

– Jag har ett larm installerat som gör att det plingar till i min telefon när det rör sig utanför restaurangen. Jag kunde då se på kameran hur det stod två personer utanför entrén och jag satte igång sirenerna hemifrån och då sprang de iväg, säger Riccardo Birghillotti.

Efter branden satte Riccardo in inbrottssäkert glas i fönstren, vilket gör att det är i det närmaste omöjligt att ta sig in i lokalen. Men stenen som kastades in vid det förra inbrottet förstörde i alla fall så mycket att den var tvungen att bytas ut.

– Det kostade mig nästan 10 000 kronor i självrisk. Det är redan tufft som det är med pandemin och så kommer det sådant här också.

Riccardo har även valt att lägga ut en efterlysning på Facebook med bilder från övervakningskameran.

– Även om de har mask på sig så tror jag att någon kan känna igen de på kläderna, säger han.

I nyss nämnda Facebookinlägg är Riccardo mycket upprörd och kallar bland annat gärningsmännen för idioter.

– Jag har börjat tröttna. Jag kommer sälja alltihop om inte den här skiten tar slut. Jag kan inte sova på nätterna för att jag är rädd att det ska hända något. Jag känner inte igen Alingsås. Jag har bott här i tio år och något har förändrats i stan.

Men du tänker köra på nu ändå eller?

– Jo, det kommer jag göra. Men tanken är att jag säljer om det inte blir bättre. Pandemin har tagit på mig inte bara ekonomiskt utan även psykiskt och nu kommer även det här. Jag har inte sovit sedan klockan 02 i natt och sen ska jag gå och jobba i kväll. Sen kommer natten och då kommer det bli samma sak igen att jag inte kan sova.

– Jag är uppskattad i den här staden, det vet jag, men det finns uppenbarligen idioter och det är det jag inte gillar.

Riccardo berättar att han pratade med polisen under natten och att han kommer göra en anmälan under onsdagen.

LÄS MER: Efter anlagda branden – Riccardo reser sig ur askan

LÄS MER: Riccardo ställde till med pizzafest på äldreboendet