Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vy över den kommande Karlastaden. Bild: Tomorrow AB

Försäljning av Karlatornet skjuts på framtiden

Försäljningen av Karlatornet skjuts på framtiden med anledning av det osäkra läget på den globala finansmarknaden, orsakat av coronapandemin. Som en konsekvens av detta kommer Serneke vidta åtgärder för att minimera aktiviteten i projektet.

I mitten av januari nådde Serneke och Oaktree Capital Management en överenskommelse om försäljning av 80 procent av Karlatornet, i stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg.

Sedan dess har processen för att slutföra affären, viket skulle ha skett under de första månaderna av 2020, pågått.

På grund av den oro coronaviruset orsakat på den globala finansmarknaden har nu Sernekes tilltänka partner beslutat att skjuta det slutliga avtalstecknandet på framtiden.

Ola Serneke. Bild: Felix Gerlach

– Det är självklart en besvikelse att vi nu inte kan hålla den tidplan för slutförandet av transaktionen som vi hade satt upp. Men den situation som uppstått i världen råder vi inte över och vi ser hur den globala oron drabbar bransch efter bransch med allvarliga konsekvenser, säger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke Group, i ett pressmeddelande.

Serneke kommer, som en konsekvens av det uppskjutna genomförandet av transaktionen, att vidta åtgärder för att minimera aktiviteten i projektet.

– Vi är tvungna att ta ansvar för hela bolaget i den här situationen och tills vi har analyserat konsekvenserna av detta och hur utvecklingen framåt kommer att se ut måste vi vidta kraftfulla åtgärder. Det får konsekvenser direkt för de resurser som är knutna till projektet. En analys av dessa konsekvenser liksom av tidplanen återkommer vi med snarast möjligt, säger Serneke.

Vät att tillägga är att Ola Serneke i veckan, efter en tids spekulationer, bekräftade för P4 Göteborg att det är han själv som köpt den 350 kvadratmeter stora lägenheten högst upp i Karlatornet.