Schemat över aktiviteter från Alingsås kulturhus är nu släppt.
Schemat över aktiviteter från Alingsås kulturhus är nu släppt. Bild: Filip Landqvist

Fullspäckat kulturprogram under våren

Augustprisvinnare, komisk festivalarrangör och Konst på hjul. Detta är en del av vad som bjuds under en fulltecknad kulturvår i Alingsås.

ANNONS

LÄS MER:Skenbart vardagligt – fast ovanligt – på Konsthallen

Alingsås kulturhus har nu släppt sitt program för våren. I år fokuserar man på hållbarhet vilket också ligger i fokus på många av programpunkterna.

Just nu pågår utställningen "Alternativa försvarsåtgärder" i Alingsås konsthall. Senare under våren kommer det fyllas på med ytterligare två utställningar i form av Ines Sebaljs fotografiutställning och Alingsåskonstnären Ludvig Helins och hans "Double-Nature-Painting".

– Ludvig är en riktig "rising-star" på den svenska konsthimlen, säger Greta Vocar, utställningsproducent konsthallen.

På Nolhaga slott pågår också under hela året utställningen Ha, spara ta tillvara. Där visas bland annat 15 fotografier från Alingsås museums bildarkiv och ett helt rum tillägnas leksaker.

ANNONS

Gratis sportlovsaktiviteter

På det kommande sportlovet är det precis som vanligt mycket aktiviteter för barn. Bland annat kan de yngre besökarna lära sig att bli en överlevnadsexpert eller skapa nytt av gammalt. För de allra yngsta dyker också upp återkommande evenemang som fredagsmys, familjelördagar, bokklubbar och sagostunder.

– Alla aktiviteter under sportlovet är gratis, säger Josefin Cowie programansvarig Alingsås Kulturhus.

5 mars kommer Emma Knyckare till Palladium för en föreläsning. Komikern och radioprofilen berättar hela historien om hur hon skapade den uppmärksammade Statementfestivalen - en festival helt utan män.

"Konst på Hjul"

I mitten på februari blir det ett prisbelönt författarbesök på kulturhusets stora scen. Augustprisvinnaren Marit Kapla berättar om och läser ur boken Osebol. Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland och i boken möter man byns invånare i igenkännande intervjuer, återgivna i diktform.

Nytt för denna våren är programserien "Konstiga rum" med temat offentlig konst. I den ingår "Konst på hjul" som är en annorlunda konstvisning medelst cykel. Samling sker vid skulpturen av kvinnan med handväskan utanför Grand Hotel och därefter trampar man runt och besöker offentlig konst runt om i Alingsås. Första runda av Konst på hjul avgår 22 april.

ANNONS