Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gunill Gomér, Sverigedemokrat med paus från sina förtroendeuppdrag i kommun- och kyrkofullmäktige, skriver på Twitter att ett folkutbyte håller på att ske. Bild: Patrik Skoglöw
Gunill Gomér, Sverigedemokrat med paus från sina förtroendeuppdrag i kommun- och kyrkofullmäktige, skriver på Twitter att ett folkutbyte håller på att ske. Bild: Patrik Skoglöw

Gomér (SD): "Folkutbyte håller på att ske"

Gunilla Gomér, Sverigedemokrat i Alingsås, för på Twitter fram teorin att ett folkutbyte håller på att ske.
– Inom 20 år så är etniska svenskar i minoritet, säger hon till AT.

Gunilla Gomér valdes in till kommunfullmäktige i Alingsås i det senaste valet. Hon representerar även Sverigedemokraterna i kyrkofullmäktige. För tillfället har hon en paus från de uppdragen, enligt gruppledaren Boris Jernskiegg.

I måndags skrev hon följande inlägg på det sociala mediet Twitter "Jag förstår att ett folkutbyte håller på att ske. Även att myndigheter underlättar och påskyndar det hela. Att vänstern, liberalerna och globalisterna stödjer fenomenet har inte undgått någon. Men orsaken den verkliga anledningen, är det någon som vet varför?".

Gunilla Gomérs inlägg på Twitter. Bild: Skärmdump
Gunilla Gomérs inlägg på Twitter. Bild: Skärmdump

– En miljon uppehållstillstånd har beviljats under de sista tio åren, och det är klart att det är en stor procentandel som kommer hit på en population på tio miljoner svenskar. De kommer med annan kultur, annan ordning och andra värderingar. Inom 20 år så är etniska svenskar i minoritet, och det kommer att göra att vi ställs inför problem som vi ännu inte har skådat början på, utvecklar hon för AT.

Vad lägger du in i begreppet etnisk svensk?

– Att man är född och uppvuxen i Sverige och kanske till och med har svenska föräldrar som är födda i Sverige. Hur många generationer bak, det kommer jag inte att gå in på.

Gunilla Gomér framhåller gymnasielagen, lagen om ny möjlighet till uppehållstillstånd för vissa ensamkommande, som ett exempel på hur myndigheter underlättar det som hon beskriver som ett folkutbyte.

– Sedan har jag hört att vissa företag får direktiv om att i första hand anställa nyanlända.

Vilka företag är det?

– Det kanske jag inte ska gå in på när jag inte har något exempel. Jag vill inte hänga ut de företagen som jag har hört fått de direktiven.

Varifrån kommer direktiven?

– Jag vet inte om det är kommunen eller Arbetsförmedlingen. Det hade varit intressant om någon hade velat ge sig till känna och faktiskt bekräfta det.

Vad menas med globalist; vem eller vilka är det som du syftar på då?

– Det är de som inte uppskattar nationalstaten utan vill få bort nationalstater och få det mera till ett världssamfund. Det finns de som ser något ont i att man vill ha nationalstater.

Har du några exempel på personer som torgför den här typen av idéer?

– Nej. Det finns många som vill sudda ut nationsgränser och tycker att vi ska vara ett folk i EU och ett i världen ungefär.

Flera av svaren till Gunilla Gomérs tweet innehåller antisemitism; såsom karikatyrer av judar och näs-emojis intill en israelisk flagga.

– Jag hatar antisemitism. Jag är själv judevän och har en son som bor i Israel. Sådant tolererar jag inte. Jag förstår att jag måste gå in och rensa. Jag råkade ut för en liten olycka i måndagsnatt och har inte mått riktigt bra.

"Inget som vi har diskuterat"

Boris Jernskiegg, gruppledare för Sverigedemokraterna i Alingsås kommunfullmäktige, kommenterar Gunilla Gomérs tweet så här:

– Det är något som Gunilla får stå för. Det är inget som vi har diskuterat eftersom hon inte är aktiv i Alingsås. Invandringen har varit kraftfull. Vi har fått in 1,2 miljoner människor till Sverige bara under 2010-talet. Om man ser på framtiden så kommer etniska svenskar att bli färre, men att kalla det för ett folkutbyte känns som ett känslomässigt uttryck.

– Om vi fortsätter med den här oansvariga flyktingpolitiken så kommer vi bli i minoritet längre fram, men 20 år är alldeles för snävt. Jag tror inte det finns någon uppslagsbok som kan tala om när man är svensk eller etnisk svensk.

LÄS MER: Vill kontrollera lärare: ”Öser hat över SD i skolorna”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Alingsås Tidning i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.