Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Samtliga elever på Alströmergymnasiet får stanna hemma från och med tisdag. Bild: Jenny Förander
Samtliga elever på Alströmergymnasiet får stanna hemma från och med tisdag. Bild: Jenny Förander

Gymnasiet ställer om – elever får stanna hemma

Samtliga elever på Alströmergymnasiet får stanna hemma från och med på tisdag.
– Det är klart att det skapar lite oreda när man inte får reda på det i tid, säger utbildningschef Dennis Pavlovic.

LÄS MER: Nya beskedet: Fjärrundervisning från och med i dag

Sent på söndagskvällen meddelade Alingsås kommun att samtliga högstadieelever kommer att ha fjärrundervisning med start på måndagen. Beslutet togs efter nya rekommendationer från Smittskydd Västra Götaland som kom under söndagen.

På Alströmergymnasiet har redan 80 procent av eleverna sin undervisning på distans. Från och med tisdag införs distansundervisning för samtliga elever.

– Det är främst årskurs tre det gäller, som på måndag är på plats och hämtar sitt material på ett smittsäkert sätt så klart, säger Anneli Schwartz, förvaltningschef på kultur- och utbildningsförvaltningen.

Hur ser du på att beskedet från Smittskydd Västra Götaland kom så sent?

– Det medför alltid svårigheter när vi har kort förberedelsetid, men vi är vana och väldigt kompetenta inom fjärr- och distansundervisning. Vi har tränat ett år nu och kan ställa om fort.

Beslut med kort varsel

Beskedet att undervisningen ställs om från och med tisdags har kommunicerats ut på läroplattformen Arena för lärande, meddelar utbildningschef Dennis Pavlovic.

– Det är klart att det skapar lite oreda när man inte får reda på det i tid, men det är svårt under en pandemi, när beslut ändras hela tiden. Vi gör det bästa av situationen.

Även huvudmannen och nämnden är underrättad, meddelar Annelie Schwartz.

– Vi har kommunicerat beslutet så tydligt det går i våra kanaler utifrån att rekommendationen kom mycket sent igår kväll. Det är viktigt att rektorer och lärare får tid att ställa om på ett kvalitativt sätt, säger hon.

LÄS MER: Möt ungdomarna som kör A-traktor