Bil-Nilsson sålt, SVT:s luciamorgon sänds härifrån och profilerat företag har gått i konkurs.
Bil-Nilsson sålt, SVT:s luciamorgon sänds härifrån och profilerat företag har gått i konkurs.

Här är veckans toppnyheter 21 till 27 november

Bil-Nilsson sålt, SVT:s luciamorgon sänds härifrån och profilerat företag har gått i konkurs. Här är ett urval av veckans mest lästa artiklarna på AT.

ANNONS
|

Anrika Alingsåsföretaget sålt

Bil-Nilsson har två av sina mest framgångsrika år bakom sig. Trots det väntar en för många oväntad förändring. Till årsskiftet kommer det välkända Alingsåsföretaget drivas av familjeföretaget Brandt Bil.

– Det har varit jobbigt tidigare i processen, men nu har det sjunkit in och jag har hittat acceptans i detta, säger Daniel Nilsson, VD på Bil-Nilsson.

SVT:s luciamorgon sänds från Gräfsnäs slottsruin

SVT:s luciamorgon är en mångårig tradition, som varje år lockar miljonpublik. För alingsåsarna kommer årets sändning bjuda på välkända miljöer – inspelningarna gjordes nämligen under tre intensiva dagar vid Gräfsnäs slottsruin.

Huj i konkurs

Alingsåsföretaget Huj, som har ett tiotal anställda, har försatts i konkurs på grund av akut likviditetsbrist. Detta till följd av höjda råvarupriser, elkris och lågkonjunktur.

ANNONS

– 2022 har varit ett tufft år för företag i allmänhet liksom för oss, säger Alice Knap, vd.

Person avliden – hittades i vattnet vid Nolhaga

En person hittades i vattnet vid Nolhaga allé i Alingsås på fredagsförmiddagen. En stor räddningsinsats inleddes, men polisen uppgav snabbt att personen avlidit. Polisen misstänker inget brott.

Husdrömmen blev en mardröm

Småbarnsfamiljens dröm om ett hus vid Färgens östra strand har förvandlats till en mardröm. Efter sju års väntan på en ny detaljplan får de fortfarande inte bygga ett hus på sin egen tomt. Under tiden tvingas familjen med tre småbarn flytta runt mellan olika tillfälliga boenden.

ANNONS