Här sitter Nalle och väntar på att barnen i Alingsås ska upptäcka honom. Kanske får stan fler fönsternallar när de vuxna läst den här texten.
Här sitter Nalle och väntar på att barnen i Alingsås ska upptäcka honom. Kanske får stan fler fönsternallar när de vuxna läst den här texten. Bild: Kerstin Brandqvist Aspenstedt

Här sitter Nalle och väntar på barnen

Nu har den första nallen dykt upp i Alingsås. Häromdagen satt han plötsligt i ett fönster vid Stråhles allé och väntade på att barnen skulle upptäcka honom.

ANNONS
|

LÄS MER:Restaurang i Alingsås slog rekord mitt under coronaoron

Att gå på nallebjörnsjakt är den nya aktiviteten världen över i dessa dagar. Flugan har uppstått i spåren av coronavirusets härjningar som gör att många barn inte kan göra vad de är vana vid. Men även om man inte kan leka med kompisarna eller hälsa på mormor så kan man åtminstone ta en promenad och spana efter nallebjörnar i fönstren på gatan.

Nu sprids den här leken från land till land. I Nya Zeeland går barnen på björnjakt, i England, i Australien, i USA, i Finland... Och snälla vuxna sätter ut nallebjörnar i sina fönster för att barnen ska ha en kul och spännande aktivitet och glömma viruset för en stund.

ANNONS

Nu verkar det som om "björnjakten" också har nått Alingsås. Minst en nalle sitter och väntar, och fler blir det kanske när de vuxna i AT:s spridningsområde läst den här artikeln.

LÄS MER:Satsar på hyresfritt för att rädda butiker

ANNONS