Kommunens system igång igen efter IT-attacken

Hemsidan och andra internetbaserade system är nu igång igen för Alingsås kommun, efter att man blivit utsatt för en IT-attack.

ANNONS
|

LÄS MER:Kommunens hemsida utsatt för överbelastningsattack

Från tisdagseftermiddagen och framåt hade Alingsås kommun störningar i kommunikation över internet. Detta på grund av en massiv samordnad överbelastningsattack mot flera av kommunens internetbaserade system, vilket påverkade extern kommunikation via internetanslutningen.

Kommunen skriver på sin hemsida:

”De motåtgärder som vidtogs av oss och vår nätleverantör har haft effekt och vi märker inte längre av IT-attackerna av på samma sätt som. Det innebär att hemsida, Arena för lärande, digitala möten etc., nu fungerar normalt igen. Vi kan dock inte med säkerhet säga att faran är över utan följer läget noga för att snabbt kunna agera om problemen återkommer.”

Även kommunens nätleverantör och dess kunder i Alingsåsområdet har varit påverkade av attacken. Kommunens kritiska IT-system inom exempelvis vård- och omsorgsförvaltningen har dock skyddats från attacken och ingen data har förlorats eller kommit ut.

ANNONS

LÄS MER:Fortsatta problem för kommunen efter IT-attack

ANNONS