Kungsgatan nedklottrad – gärningsmän togs på bar gärning

Under torsdagskvällen grep polisen två gärningsmän på flyende fot. De båda männen hade klottrat på ett flertal byggnader i centrum, däribland rådhuset.
– Totalt meningslös vandalisering! Jag hoppas verkligen att den eller de som har gjort detta åker fast och får ta kostnaderna, säger Jonas Ericson, butiksägare för Skosalongen.

ANNONS
|

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen polis upptäckte två klottrare på Kungsgatan. Enligt kommunpolis Lotta Jofjord ska de ha tagits på bar gärning.

– Poliserna ser hur två klottrare besudlar kommunhuset och lyckats då fånga in dem, säger hon och fortsätter:

– Gärningsmännen är inte från Alingsås kommun och de är inte heller purunga. Båda är födda på 1990-talet.

På fredagsförmiddagen hade Alingsåspolisen fått in en anmälan från kommunen som anmälde klotter på tre olika platser på kommunledningskontoret. Men den lila signaturen satt på fler fasader på Kungsgatan. Lotta Jofjord uppmanar även dessa fastighetsägare att anmäla:

– Jag tror och hoppas att det kommer fler anmälningar. Det har hänt förut att vi har sett ”tags” (klottrade signaturer reds. anm) runt om på stan men att vi inte ser det i anmälningsflödet. Det blir svårutrett.

ANNONS

Jonas Ericson, butiksägare på Skosalongen är en av flera som på fredagsmorgonen möttes av en lila signatur på sina skyltfönster.

– När jag kom till jobbet i morse märkte jag att det var kladdat på fönstren. Väldigt fult och meningslöst. Jag tänkte till en början att det var skönt att det var på rutorna och inte fasaden men stänket är överallt.

När Jonas väl tittade sig omkring märkte han att Skosalongen inte var ensam om att ha blivit utsatt.

– När jag tittade bort mot rådhuset såg jag att Casa Oliv, Turistbyrån och Svensk fastighetsförmedling höll på att göra rent sina rutor. Det gör att man blir ännu mer ledsen.

ANNONS