Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lions luciatrupp i Alingsås 2021. Från vänster: Ida Andersson, Emmy Hugosson, Matilda Blixt, Vilda Ekestena, Alma Rowlands, Lina Jonasson, Alva Linusson och Nora Nilsen. Bild: Tommy Grapenholm
Lions luciatrupp i Alingsås 2021. Från vänster: Ida Andersson, Emmy Hugosson, Matilda Blixt, Vilda Ekestena, Alma Rowlands, Lina Jonasson, Alva Linusson och Nora Nilsen. Bild: Tommy Grapenholm

Lions presenterar årets luciatrupp: ”övar för fullt”

Nu står det klart vilka som med ljus och sång kommer lussa för alingsåsarna i vinter. De åtta tjejerna som är med i Lions luciatrupp övar just nu för fullt.
– Vi är väldigt nöjda och redan nu har truppen börjat träna med sångpedagogen, säger Pierre Hultstrand från Lions Club Alingsås.

Det kommer bli en hektisk tid framöver för Lions luciatåg. Det befarar i alla fall 17-årige Matilda Blixt som blev nominerad till luciatruppen av sin farmor.

– Det känns så bra. Vi är ett jättebra gäng så jag ser verkligen fram emot julen. Men det blir nog en del halsont, säger Matilda Blixt som älskar att sjunga.

Tillsammans med Matilda kommer sju andra tjejer vara med i årets luciatrupp. Pierre Hultstrand berättar att det var kul att se så många anmälningar:

– Det är glädjande att det fanns intresse och att flera även nominerade sig själva.

Han berättar också att några från föregående års trupp kommer kunna backa upp om det krisar:

– De hjälper gärna till om någon blir sjuk. Det kommer vara sju personer som är ute och lussar och en som alternerar efter tjejernas önskemål.

Pierre Hultstrand från Lions club Alingsås om årets Luciatrupp.
Pierre Hultstrand från Lions club Alingsås om årets Luciatrupp.

Årets Lucia kommer att krönas den 2 december i Christinae kyrka. Och vem det blir som får bära en krona av ljus bestämmer Lions Club.

– Vi kommer i juryn, som består av olika kompetenser inom Lions, utse en lucia som sedan krönts i Christinae kyrka, säger Pierre Hultstrand.

– Jag hade verkligen velat bli lucia men vi får se vem det blir, säger en taggad Matilda Blixt.

Därefter väntar en hel del lussande för företag och föreningar i staden. Även på äldreboenden.

– Som det ser ut nu kommer vi köra på som vanligt och hela truppen kommer vara dubbelvaccinerad med fullt skydd.

Däremot flaggar Hultstrand för att vaccinationspass kan behövas när årets lucia ska krönas:

– Det finns ju planer på att införa bevis på vaccination för evenemang inomhus med fler än 100 personer vilket kan bli aktuellt inför kröningen. Men vi har en tät dialog med kyrkoherden.

LÄS MER: Nu ryker traditionen – Lions nysatsar inför lucia