Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Uppslutningen var god när Alingsås HK bjöd in näringslivet, föreningar och kommunala aktörer. Bild: Filip Landqvist

Lokala aktörer kraftsamlar för att möta coronakrisen

Under devisen ”Det är vi som är Alingsås” bjöd Alingsås Handbollklubb in representanter för företag, idrottsföreningar och kommunledning.
– Vi vill hjälpa till att ena alla de goda krafter som finns, säger AHK-ordförande Richard Fredriksson, som gladdes åt den fina uppslutningen.

LÄS MER: Lindelöv storsatsar mitt i krisen

Coronakrisen har slagit hårt mot mer eller mindre alla verksamheter i hela landet, och vi har på långa vägar inte sett slutet.

Alingsås är inget undantag.

– Vi skickade ut ett mail till ett 40-tal adresser så sent som i fredags och hade kanske inte förväntat oss så här många, säger Richard Fredriksson och blickar ut över Estrads foajé.

Du låter överraskad att så många kom hit?

– Jo, men faktiskt lite grand. Vad jag kan räkna till är vi över 30 personer här och det är fantastiskt roligt att se. Det visar vilket engagemang och hjärta det finns i Alingsås.

Richard Fredriksson utvecklar:

– Även om det dagligen kommer rapporter om mycket elände – och många har det väldigt tufft så finns det en beundransvärd kämpaglöd. Det ser man om inte annat här idag.

Efter en inledande fika presenterade mötesdeltagarna sig en och en.

– Många känner varandra sedan tidigare, men syftet var att alla skulle få en bild av hur respektive företag eller verksamhet mår just i dag. Där märkte vi att några har det extremt tufft, men också att en del andra mår förhållandevis väl efter rådande förutsättningar, säger Fredriksson.

När presentationen var över fortsatte man diskutera i smågrupper.

– Det dök upp flera goda idéer och tankar om hur vi kan göra för att hjälpa varandra och staden Alingsås, både i det långa och i det korta perspektivet. Några av dom är enkla att genomföra och en del andra kräver lite mer planering och jobb, säger Fredriksson.

Hur kommer ni gå vidare?

– Alla på mötet var eniga om att vi måste ha en projektledare för att lyckas. Vi fick upp några namnförslag direkt och dom bearbetas i detta nu. Exakt hur vi tar oss vidare från det här första mötet är oklart, men vi kommer att följa upp det som sades idag och sätta det på pränt. Tillsammans kan vi göra mycket och den känslan fick nog alla med sig härifrån.

LÄS MER: Butik i gallerian Storken begärd i konkurs