Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Luncherbjudande för gymnasieelever

Som ett led i att stötta det lokala näringslivet under coronakrisen aviserade Alingsås kommun i förra veckan en lunchsubvention på 75 kronor till gymnasieelever som äter avhämtningslunch från lokala restauranger och kaféer.

LÄS MER: AHK ger en hjälpande hand

I praktiken ska det fungera så att lokala lunchställen, via kommunens e-tjänst, kan svara på kommunens uppmaning om att erbjuda lunch till gymnasieelever som går på Alströmergymnasiet och som bor i kommunen.

För att kvalificera sig måste restaurangerna/kaféerna uppfylla ett antal krav. Bland annat måste man erbjuda minst två lunchalternativ (varav minst ett vegetariskt), erbjuda lunch veckans alla helgfria dagar och klara av att leverera minst 40 portioner varje dag. Lunchen får inte kosta mer än 75 kronor och restaurangen måste ligga i Alingsås kommun.

Restaurangerna och caféerna meddelar sina veckomenyer till kommunen och gymnasieeleverna kommer sedan att veckovis beställa från detta utbud. Matställena fakturerar de beställda luncherna till Alingsås kommun.För att undvika smittspridning är det endast tillåtet med lunch för avhämtning.

Elever på landsbygden som har långt till närmaste restaurang eller café kommer att erbjudas utkörning av lunch från Alströmergymnasiets kök till bestämda upphämtningsplatser, utifrån behov. Luncherbjudandet börjar gälla från och med måndag 30 mars till och med 30 april med uppehåll under påsklovet.

LÄS MER: ”Gäller att ha mycket is i magen”