Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Drönarbild över Kristineholm i Alingsås.  Bild: Pressbild
Drönarbild över Kristineholm i Alingsås. Bild: Pressbild

Mångmiljonaffär av fastigheter på Kristineholm i Alingsås

I en affär värd 28 miljoner kronor har Fiskaregården Investment AB köpt två fastigheter på Kristineholm i Alingsås.
– Vi är väldigt glada att kunna genomföra detta förvärv, säger VD Magnus Clavegård i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Statsbidrag gav kommunen historiskt högt resultat

Fiskaregården Investment AB har köpt två fastigheter på Kristineholm i Alingsås. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 3 540 kvadrameter och innehåller butikslokaler, kontor-, lager- och restaurangverksamhet med bland annat Mekonomen, Swedish Hydro Solutions och Carglass som hyresgäster.

– Fiskaregården förknippas främst som en bostadsutvecklare men vi håller gradvis på att styra om verksamheten och komplettera våra utvecklingsprojekt med en kvalitativ förvaltningsportfölj. Vi är väldigt glada att kunna genomföra detta förvärv och vill tacka Getvå Förvaltningsaktiebolag och Kommersiella Fastigheter (Swedbank) för ett gott samarbete genom hela processen, säger Magnus Clavegård, VD Fiskaregården Investment AB i ett pressmeddelande.

Fastigheterna benämns som Herrgården 8 och 10 och ligger precis intill E20 på Kristineholm.

Transaktionen gjordes som en bolagsöverlåtelse med ett underliggande fastighetsvärde om 28 miljoner kronor. Tillträde skedde den 4 mars.

– Det är två välförvaltade fastigheter, som erbjuder ett bra kassaflöde och goda utvecklingsmöjligheter. Vi på Kommersiella Fastigheter vill tacka säljaren, Getvå Förvaltningsaktiebolag, för förtroendet och önskar Fiskaregården lycka till med den fortsatta förvaltningen av dessa fina fastigheter, säger Bengt-Åke Harrysson, Transaktionsrådgivare Kommersiella Fastigheter i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Byggboom i Vårgårda: ”Vi tror att det är en coronaeffekt”

LÄS MER: Alingsåskillen öppnar märkesbutik i gallerian Storken