Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Thomas Carlen
Bild: Thomas Carlen

Margareta har gått till final

Efter succéapparna – nu är alingsåsaren Margareta Frost Johansson utsedd till en av tre finalister som gör upp om titeln Årets Eldsjäl.

LÄS MER: Lokala mäklare prisades

Utgallringen av nominerade till Samhalls arbetsmarknadspris Visa vägen 2020 fortsätter. 241 kandidater har nu blivit 18 finalister. Och inom kategorin Årets Eldsjäl i Götaland återstår nu tre finalister, varav Hushållningssällskapets Margareta Frost Johansson är en. Omröstningen pågår fram till 7 juni och är öppen för allmänheten.

– Det är väldigt hedrande att vara nominerad. Sedan är det fantastiskt att vårt arbete börjar uppmärksammas, säger Frost Johansson.

Inom Hushållningssällskapet har Frost Johansson varit med och tagit fram de uppmärksammade apparna Matglad och Matglad – Helt Enkelt, som riktar sig till personer med kognitiva funktionsvariationer.

– Apparna är nedladdade över 200 000 gånger idag och används av privatpersoner såväl som offentliga organisationer.

– Alla kan använda dem. Det är jättemånga barn som använder dessa appar. Men även studenter, eller ensamma där den tidigare partnern alltid har lagat maten.

Vidare har Hushållningssällskapet tagit fram konceptet Välkommen på middag, en variant på TV-programmet Halv åtta hos mig – fast utan kameror, som är tänkt att bidra till gemenskap, matglädje och nya vänner.

– Det har vi kör nu i fem år och många träffar har ägt rum i Alingsås.

LÄS MER: Alingsåschefen Malin Svenningsson prisas

LÄS MER: Dubbla kulturpristagare utsedda