Mopedentusiasterna får styra kosan någon annanstans när Chickenrace nu läggs ner.
Mopedentusiasterna får styra kosan någon annanstans när Chickenrace nu läggs ner. Bild: Mikael Svensson

Mopedrallyt Chickenrace läggs ner

Mopedrallyt Chickenrace läggs ner - det meddelar Alingsås Motorveteraner som inte längre orkar dra runt arrangemanget som senast lockade 1 200 mopeder.

ANNONS
|

I 27 år har mopedrallyt Chickenrace körts varje långfredag, men nu läggs rallyt alltså ner och en epok är över.

– I huvudsak handlar det om att det har blivit för stort för oss. Det är en jätteapparat att driva runt det här, säger Arvid Vestbö i Alingsås Motorveteraner som stått bakom rallyt.

I takt med att mopedrallyt har växt sig allt större under årens lopp har man från arrangörshåll haft svårigheter att hitta en lämplig start- och målplats för rallyt. Och man har inte haft någon fast plats att vara på under senare år, vilket har varit problematiskt då rallyt senast lockade omkring 1 200 mopeder till Alingsås.

ANNONS

En som varit med och dragit ett tungt lass med mopedrallyt under årens lopp är Kerstin Karlsson.

– Många av oss i föreningen har kommit upp i 70-80-årsåldern. Vi har ingen större tillväxt med yngre medlemmar och vi äldre orkar inte ta det här vidare längre, säger hon.

"Som svampar ur marken"

Mopedrallyt Chickenrace har körts på olika småvägar runt om i Alingsåstrakten, och alltid med start och målgång i Alingsås. Ryktet om rallyt har spridit sig under årens lopp och det har inte bara lockat mopedister från stora delar av Sverige utan även från de närmsta grannländerna.

– När vi började med det här fanns det inga mopedklubbar i landet. Sedan dess har klubbar växt upp som svampar ur marken. Nu har många hört av sig och undrar vad de ska göra på långfredagen, säger Kerstin Karlsson som fortsätter:

– Det är en epok som går i graven och det känns naturligtvis inte roligt. Det jag kommer att minnas är alla härliga människor, att träffa dem har varit roligt. Att vi slutar nu hindrar inte någon från att ta en liten tur med mopeden på långfredagen.

Alingsås Motorveteraner kommer framöver fortsatt med sina veteranfordonsträffar, nationaldagsrallyt och veteranmarknader. Och när de meddelar att Chickenrace är ett arrangemang som är över i deras regi är det ända med viss förhoppning att det ska kunna leva vidare i någon form.

– Jag hoppas att någon tar tag i detta och för vidare det, säger Kerstin Karlsson.

ANNONS