Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Västra Götalandsregionen

Njut av kultur från soffan

För många får kulturupplevelser stå tillbaka just nu. Men det går faktiskt att ta del av kultur i toppklass hemifrån.

LÄS MER: Tuff situation för frilansare inom underhållningsbranschen

LÄS MER: "Kan bli en dyster ekonomisk vår"

Kulturbranschen drabbas hårt av coronaviruset. Konserter och andra kulturella sammankomster får ställas in eller skjutas på framtiden. VG-regionen har satt ihop några tips på kulturella upplevelser som kan avnjutas i hemmet:

Konsert varje tisdag och fredag på GSO Play

På streamingtjänsten GSOplay erbjuds konserter hämtade från arkivet med internationella artister som Santtu-Matias Rouvali, Barbara Hannigan och Kent Nagano. Göteborgs Symfoniker och Regionteater Västs samarbete, dansföreställningen SEX, hade sin urpremiär online och finns också att se på deras hemsida.

Följ med bakom kulisserna på GöteborgsOperan

GöteborgsOperan tar med publiken på en digital rundtur, svarar på frågor och bjuder på sång i sina videoinlägg på Facebook. Passa på att ställa din fråga om GöteborgsOperan till [email protected] Du vet väl att du även kan se inspelningar från GöteborgsOperan på GO Film?

Kulturnyheter från Västra Götaland i podcasten Ljudmagasinet

Ljudmagasinet hör du spännande intervjuer, intressanta porträtt och nyheter. Allt med fokus på kultur och tillgänglighet. Lyssna på ljudmagasinet.se eller beställ hem en daisy- eller cd-skiva. Du hittar den där andra poddar finns.

Besök ett museum hemifrån och bli trollbunden

Trollbunden – folktro, fakta och fiktion är en digital utställning om människans magiska tankevärldar – fylld med berättelser om allt från ormkulter och ättestupor till gastar och gengångare. Men också om vår tids behov av medie- och informationskunnighet.

Folkteaterns Urgent Drama speglar tillståndet i världen nu

Folkteatern Göteborg ger Urgent Drama, en serie digitala scener som speglar tillståndet i världen nu. Folkteatern får stöd från Västra Götalandsregionen.

Nya biofilmer direkt till Draken films streamingtjänst

Göteborg Film Festival lanserar nya bioaktuella filmer på sin streamingtjänst Draken Film och skänker hälften av prenumerationsintäkterna till kvalitetsfilmbiografer. Göteborg Film Festival får stöd från Västra Götalandsregionen

LÄS MER: Lundgrens permitterar i spåren av coronaviruset

LÄS MER: Nu kommer hittaut-kartan