Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jenny Förander
Bild: Jenny Förander

Nolhaga Parkbad satsar på solterapi

Relaxavdelningen på Nolhaga Parkbad har fått ett nytt solrum. Men något officiellt invigningsdatum är i dagsläget inte satt.

Relaxavdelningen på Nolhaga Parkbad har sedan tidigare flera olika bastur, pooler och behandlingsrum. Nu har ett förvandlats till ett så kallat solrum. Tanken är att den som kliver in det nya rummet ska mötas av något som påminner om både sandstrand, glittrande hav och ett tropiskt klimat.

– Våra solrum och solsystem har använts för ökad hälsa och välmående i snart 20 år och det finns dokumenterade positiva resultat från flera forskningsstudier, både i Sverige och utomlands, säger Mirka Storm, marknads- och försäljningsansvarig på företaget Sunwell, som varit med under renoveringen och installerat så kallade solsimulatorer som efterliknar riktigt solljus.

Men på grund av pandemin har parkbadet hållit stängt för allmänheten under en längre tid. Därför är det idag oklart när rummet kommer att kunna invigas. Men så fort restriktionerna lättas, ska rummet stå bokningsredo.

– Det behövs flera positiva nyheter mitt i allt det negativa som pandemin har orsakat. Det nya solrummet ska bli en del av spautbudet och ingå i entréavgiften för relaxkunder. Solrummet ska även finnas tillgängligt för enstaka separata bokningar, säger Jan Wärn, verksamhetschef på Kultur- och utbildningsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Ljusterapi faller under skattefria friskvårdsaktiviteter godkända av Skatteverket.