Efter strulet med de försenade sommarlovskorten meddelar nu kommunalråd Daniel Filipsson (M) att de ska skickas ut i början på nästa vecka.
Efter strulet med de försenade sommarlovskorten meddelar nu kommunalråd Daniel Filipsson (M) att de ska skickas ut i början på nästa vecka. Bild: Karl af Geijerstam

Nytt besked om sommarlovskorten: ”Kommer nästa vecka”

Efter strulet med de försenade sommarlovskorten meddelar nu kommunalråd Daniel Filipsson (M) att de ska skickas ut i början på nästa vecka.
– Det blir en midsommarpresent, säger han.

ANNONS

Från första juni åker ungdomar gratis kollektivtrafik i hela regionen. Det är bara en hake – busskorten har inte skickats ut.

– Alla trodde det skulle räcka att ta emot beställningar och skicka ut innan det vanliga busskortet slutade gälla efter 14 dagar. Men Västtrafik och underleverantören har haft problem med att leverera, samtidigt som vi har legat på. Vi har jagat på mer eller mindre dagligen, säger Daniel Filipsson.

Även Alingsås kommun beklagar sig över förseningen på sin hemsida.

– Många har redan fått sina sommarlovskort och vi beklagar att de är försenade för andra. Den nya informationen är att korten kommer i början av nästa vecka, skriver kommunen.

ANNONS

– Lagom till midsommar ska man kunna hoppa på bussar och tåg i hela regionen och åka, säger Filipsson.

Elever har fått tillfälliga kort

Som en provisorisk lösning har Västtrafik förlängt elevernas skolkort till den 30 juni. De elever som inte har något skolkort sedan tidigare ska dock få tillfälliga kort hemskickade.

– De tillfälliga skolkorten har samma giltighet som ett sommarlovskort och gäller alltså i zon ABC dygnet runt. Västtrafiks förare är informerade om att elever som har ett skolkort är välkomna att resa fram till 30 juni, skriver kommunen på sin hemsida.

För att de tillfälliga korten ska gälla så uppmanar kommunen alla elever att skriva namn och datum på det tillfälliga kortet.

– När ordinarie sommarlovskort kommer, eller om de kommer först kan eleverna bortse från de tillfälliga korten.

LÄS MER:Sommarlovskänslor på Lendahlsskolan: ”Härlig känsla”

LÄS MER:Varför har ungdomarna inte fått sina sommarlovskort?

LÄS MER:Ungdomsfullmäktige fick igenom gratis sommarlovskort

ANNONS