Ovädret ställer till det – vägar översvämmade

Hösten är här och det med besked. Regnet fullkomligt öser ner och under tisdagen har flera samtal inkommit till räddningstjänsten om översvämningar och vattenläckor.

ANNONS
|

Bland annat var vägen det stora mängder vatten som samlats under järnvägsbron strax intill Götaplan i Alingsås.

Det har även larmats om översvämningar i ett flertal källare och lokaler runt om i AT-området. Bland annat i en lokal på Götagatan i Alingsås och en villa på Lövekulle. En gård i Eggvena i Herrljunga kommun larmades det om vattenläcka tidigt på tisdagsmorgonen. Dessutom har det varit problem med åar och vattendrag som svämmat över kraftigt i både Hol och i Bälinge.

Andreas Hallberg, styrkeledare på räddningstjänsten i Alingsås.

– Det trillar in nya ärenden hela tiden, säger Andreas Hallberg, styrkeledare på räddningstjänsten i Alingsås, och fortsätter:

ANNONS

– Just nu (runt kl 13, reds anm) är det lite mer händelser i Sollebrunns-området än i Alingsås, där det är lite mer statiskt.

Hur många larm har ni åkt ut på idag hittills?

– Någonstans mellan tio och femton. Det börjar bli lite åar och så som kommer in i husen och det är många källare som pumpas, säger Hallberg.

Har du egna bilder på hur det svämmat över hos dig eller andra bilder som illustrerar de stora regnmängderna som kommit? Skicka gärna dessa till oss på redaktionen@alingsastidning.se eller via Facebook.

LÄS MER:Madeleine nära att träffas av fallande jätte-ek

LÄS MER:Väg svämmades över – oklart när den kan öppnas igen

ANNONS