Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wårgårda vet inte riktigt var dom står i år. Bild: Mikael Svensson
Wårgårda vet inte riktigt var dom står i år. Bild: Mikael Svensson

Oviss säsong att vänta för lagen i innebandy-tvåan

Ett lag som ska tillhöra toppskiktet och ett lag som är osäkra på var man står.
Så ser det ut inför de lokala division 2-lagens innebandypremiär.

Wårgårda IBK och Smedjans IF är de två lokala lagen som gör upp i division 2 även denna säsong. Av dessa är det just Smedjan som andas mest optimism:

– Vi började träna ganska sent men har kommit igång bra de sista två veckorna. Vi har tuffast tänkbara motstånd direkt i Vänersborg som nog kommer jogga hem den här serien, säger tränare Markus Piltorp.

Den i många avseenden mycket rutinerade Smedjan-truppen är mer eller mindre intakt.

– Stommen är kvar även om Anders Olofsson lämnat och Christer Hallén är osäker. Men vi har fått in en ny målvakt, Viktor Pettersson från Wårgårda IBK som var sugen att testa något nytt. Man vet vad man får av honom, Viktor har varit med på den här nivån länge nu.

Smedjan gjorde det bra under den korta säsong som spelades när det begav sig senast och har höga tankar om sina chanser även nu.

– Vänersborg och kanske även Skövde kommer nog vara lite för svåra i den här serien men under dom ska vi ligga. Sedan vet man aldrig vad de andra lagen kommer med men vi är inte sämre än i fjol. Vi borde vara på övre halvan om alla bara håller sig friska.

Hur är läget inför Vänersborg?

– Vi kommer med mer eller mindre bästa lag. Vänersborg har en jäkla fart med tre femmor så det blir tufft att stå upp konditionsmässigt.

Smedjan tror på topplacering i år. Bild: Mikael Svensson
Smedjan tror på topplacering i år. Bild: Mikael Svensson

Wårgårda IBK har å sin sida fortsatt tufft med storleken på truppen.

– Vi är på ungefär samma ställe som förra året, inte många har lämnat eller tillkommit och vi genomgår fortfarande ett generationsskifte. Det finns ett par underifrån, några som varit hos IBK Alingsås och vänt. Men de senaste åren har det inte varit så många kullar som tagit klivet upp. Det får vi sota för lite nu, säger tränare Johan Stenseke till AT.

Är ni för tunna?

– Faller något namn till bort så blir det jobbigt, men jag tror vi löser det om bara alla får vara hela. Men det blir att spela med några födda 04/05 och då kan man inte begära mycket av dom.

Hur bra är WIBK den här säsongen?

– Jättesvårt att svara på. Vi kom igång ganska bra förra säsongen, även om vi inledde med tufft motstånd. Det är svårt att säga hur de andra lagen står sig. Några drar sig ur, andra har problem som vi har. Det är en tråkig utveckling.

LÄS MER: Ineffektivt WIBK utan poäng

LÄS MER: "Serna” hade stor show