Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Plattor byts ut på Lilla torget – en säkerhetsrisk

Kommunen håller just nu på att stensätta parkeringsytan vid Lilla torget. De röda plattorna som tidigare legat på marken har blivit en säkerhetsrisk för gångtrafikanter.
– Det kan bli farligt, säger Björn Hammar, enhetschef på gatuavdelningen.

Under måndagen påbörjades arbetet med att lägga ny sten på Lilla torget. De befintliga röda plattorna på körvägen inne på parkeringsplatsen har spruckit, vilket innebär en säkerhetsrisk för gående.

– Ja, vi har sett tendens till detta det senaste året. Har plattorna spruckit och ligger löst kan man snubbla på dem helt enkelt. Det kan bli farligt, säger Björn Hammar, enhetschef på gatuavdelningen.

Orsaken bakom att plattorna spruckit är dock oklart.

– Vi vet inte exakt varför, det kan ha varit för packat i botten till exempel. Men vi ser att plattorna som gått sönder är där det varit som mest belastning, alltså på körbanan inne på parkeringsplatsen. Så det är bara där vi byter. Vi går inte ner mot ån, där är allt helt och fint, säger Björn Hammar.

Påverkar torghandeln

Arbetet kommer att påverka både trafiken och torghandeln. Från och med onsdag kommer parkeringen att stängas av och torghandeln kommer tillfälligt att flyttas till den röda ytan framför Oves gatukök.

– Det är inte så många meter det rör sig om. Jag hoppas det har gått smidigt för dem, säger Björn Hammar.

Arbetet beräknas vara klart om ett par veckor, på måndag den 27/9. Så snart ena halvan är klar öppnas torget så småningom upp för parkering igen, meddelar kommunen via sin hemsida.

– Förhoppningsvis rullar allt på så vi kan vara klara i utsatt tid, avslutar Björn Hammar.