Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Filip Landqvist

Pojke knivrånad av annan pojke

En 14-årig pojke ska på torsdagskvällen ha blivit knivrånad på sin väska vid McDonalds i Alingsås. En annan pojke tros ha begått rånet.

Det var vid sjutiden på kvällen som en pojke blev rånad av en person som visade upp en kniv. Gärningsmannen fick med sig pojkens väska och ska sedan ha försvunnit på en svart damcykel. Det finns inga uppgifter om att offret ska ha kommit till fysisk skada.

Polisen var på plats och sökte med bland annat hund i området, men ingen misstänkt gärningsman påträffades och vid niotiden på kvällen var sökinsatsen avslutad. Senare under kvällen fattade polisen dock misstanke om en person, och en undersökning av personens bostad gav resultat.

– Vi lyckades identifiera personen och gjorde en husrannsakan där personen bor. Där hittade vi godset och även kniven som ska ha använts, säger Christer Tedefjord, stationsbefäl vid Alingsåspolisen.

Den misstänkte gärningsmannen är en annan pojke som är under 15 år, ärendet kommer därför efter polisens utredning att överlämnas till socialtjänsten.