Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt AT
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det var många bilförare som tryckte lite för mycket på gasen under trafiksäkerhetsveckans första dag. Bild: Filip Landqvist

Polisen: ”trafiksäkerhetsveckan började i en rasande fart”

Under måndagen drog trafiksäkerhetsveckan igång med hastighetskontroller över hela landet. Bara under den första timmen omhändertog Alingsåspolisen elva körkort och delade ut 26 böteslappar, och mer skulle det bli.

LÄS MER: Trafikkontroll på E20 – inte svårt för polisen att upptäcka fortkörningar

Vid niotiden på måndagsmorgonen satte polisen upp en trafikkontroll på E20 vid Hedvigsberg. De behövde inte stå där länge innan de hade omhändertagit elva körkort från bilförare som körde i hastigheter över 90 kilometer i timmen på 60-sträckan. Polisen delade där också ut 23 fortkörningsböter, två böter på grund av att förarna höll för kort avstånd till framförvarande bil och en för felaktig belysning.

Och under dagen hölls ytterligare kontroller på olika platser. Vid 9.30-tiden förlorade två personer körkortet och tre bötfälldes på E20 vid Västra Bodarna.

Vid 11-tiden drog polisen in ett körkort och delade ut en hastighetsbot på länsväg 180 vid Hjälmared.

Och vid 14-tiden omhändertogs tre körkort och sex bilförare fick böter vid Flyrakan på länsväg 1890.

– Trafiksäkerhetsveckan började i en rasande fart, konstaterar Erik Reiderstedt, stationsbefäl på polisen i Alingsås, som utlovar fler kontroller under den kommande veckan.

LÄS MER: 70-åring körde grovt rattfull